Berna Laçin basın kartını nasıl aldığını açıkladı ama basın kartı onun bildiği gibi alınmıyor. Aşı için Alişan ile birbirine girdi

Berna Laçin basın kartını nasıl aldığını açıkladı ama basın kartı onun bildiği gibi alınmıyor. Aşı için Alişan ile birbirine girdi

Berna Laçin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla BionTech aşısı olduğunu duyurması gündem oldu. 50 yaşındaki sanatçı basın çalışanlarına özel çıkarılan sarı basın kartına sahip olduğu için aşı yaptırdığını söyledi.

Laçin ayrıca "Ben gazete çalışanı olarak 10 yılı doldurduktan sonra resmi olarak Devlet verdi" dedi. Oysa basın kartı almak için bekleme süresi üniversite mezunları için 6 ay, lise mezunları için de 18 ay. Basın kartının nasıl alındığını bile bilmeyen birinin gerçek gazeteci gibi ahkam kesmesi "Meydanı boş buldu" yorumlarına neden oldu.

Blog yazarlığı yaparak basın kartı sahibi olan Berna Laçin''in gazetecilik bilgisinin de kısıtlı olduğu, sadece kulaktan dolma bilgileri kendi bilgisi gibi lanse ederek bilgi sahibi olduğu imajı çizdiği ileri sürüldü. 

Tepkilerin ardından "Sana nasıl sıra geldi?" diye soran takipçilerine cevap veren Laçin, "Arkadaşlar 212''liyim basın çalışanı olarak kartı olanlara tanımlanmış aşı" cevabını verdi. Laçin ayrıca, "Bu arada ''ben aşımı bir başkasına devredebilir miyim?'' diye sordum, olmuyor, bu da bilginize" dedi.

"ANNENİZ BANA SORDUĞU AMA"

Ünlü türkücü Alişan da aylar önce gönüllü olarak aşı yaptırmış ve tepki çekmişti. O dönem Berna Laçin''in annesinin kendisine tepki gösterdiğini hatırlatan Alişan, Laçin''e şu sözlerle sitem etti: "Ben test aşamasında gönüllü olduğumda, anneniz sormuştu ya ''Alişan nasıl aşı oldu? diye... Siz aşı olduğunuzda da anneniz sordu mu size, ''Kızım ne zaman gazeteci oldun?'' diye Berna Hanım..."

"BANA DEVLET VERDİ"

Alişan''ın tepkisine sessiz kalmayan Laçin ise "Benimle yatıp kalkıyor. Çok tontiş. Annem sormadı çünkü okur yazar, gazete okur, benim de yıllardır tüm köşe yazılarımı okur. Ben gazete çalışanı olarak 10 yılı doldurduktan sonra resmi olarak Devlet verdi yani sizin çevrelerde olduğu gibi gaydırı gubbak durum yok" dedi.

Ben Laçin''in bu açıklaması basın kartı nasıl alınır onu bile bilmiyor ama basın kartı var yorumlarına neden oldu. Oysa bakın kartı sahibi olmak için 10 yıl beklenmiyor. 

Yönetmelikte meslekle ilgili bir lisans veya lisansüstü programından mezun olanlar için basın kartı alma süresi altı ay. Diğer lisans veya meslekle ilgili bir ön lisans programından mezun olanlar için basın kartı alma süresi dokuz ay. Ön lisans mezunları için 12 ay ve lise mezunları için on sekiz ay olarak belirlendi. 
Basın yayın kuruluşu sahipleri veya tüzel kişi temsilcileri ile yönetim kurulu başkanları için de bekleme süresi 12 ay olarak belirlendi.

Basın kartını nasıl alındığını bile bilmeyen birinin nasıl basın kartı sahibi olduğunu anlayamadıklarını belirten gazeteciler "Ne basın kartı nasıl alınır onu biliyor, ne de gazeteciliği. Hatır için 212 sayılı kanuna göre sigortası yatırılmış. Basın kartını da cebine koymuş. Sadece imza atıp kartı cebine koymuş" yorumunu yaptılar. 

Eray Erollu
Medyanın Sicil Amiri 

Yazarın Diğer Yazıları