08 Aralık 2018 Cumartesi reyting sonuçları açıklandı

08 Aralık 2018 Cumartesi reyting sonuçları açıklandı
8 Aralık 2018 reyting sonuçları belli oldu mu! Erkenci Kuş mu, İkizler Memo-Can mı, Kalk Gidelim mi, O Ses Türkiye mi? reytinglerde birinci geldi, dün akşam itibariyle cevap bulmuş oldu.

8 Aralık Cumartesi reyting sonuçları açıklandı. Dün akşam Erkenci Kuş mu, İkizler memocan mı, Kalk Gidelim mi, O Ses Türkiye mi? reytinglerde birinci geldi, diziseverlerin en çok merak ettiği konu başlıklarından biri oldu. Her hafta olduğu gibi yine bu hafta da reytinglerde kıyasıyal bir mücadele vardı. Erkenci Kuş ve O Ses Türkiye arasında geçen yarışın galibi kim oldu? Potada İkizler Memocan'da var. Türk dizi ve programlar için önemli bir unsur olan reyting sonuçları dizilerin kaderini de belirlemekte.

8 ARALIK CUMARTESİ REYTİNG SONUÇLARI

Kanal D'de yayınlanan "İkizler Memo-Can" dizisi 1. sıraya otururken, 2. sırada  Star TV'de yayınlanan "Erkenci Kuş" dizisi, 3.sırada ise TV8'de yayınlanan "O Ses Türkiye" yarışması yer aldı.

AB'de 1.'lik TV8'de yayınlanan "O Ses Yürkiye" yarışmasının, 2.'lik "Gülbin Tosun İle Fox Ana Haber"in, 3.'lük ise "Erkenci Kuş"un oldu.

REYTİNG NASIL ÖLÇÜLÜR

Reyting oranlarının ölçülebilmesi için öncelikli olarak bir cihaza ve bu cihazı yerleştirecek bir haneye ihtiyaç duyulur. Reyting ölçümlemelerini yapan cihaza peoplemeter adı verilir. Peoplemeter’lar belirli sayıda belirli hanelere yerleştirilir ve bu hanelerin hangileri olduğu asla bilinmez. Bu cihazlar sayesinde hangi programın ne sıklıkla, hangi aralıklarla ve ne kadar süreyle izlendiği tespit edilir. Ülkemizde 80’li yılların sonundan itibaren ölçülmeye başlanan reytingler, toplamda 2200 civarı haneye yerleştirilen peoplemeter’lardan alınan veriler sonucunda oluşur.

Reyting oranları belirlenip, reyting sıralaması yapılırken izleyiciler çeşitli gruplara ayrılır. Bu gruplar peoplemeter konulan hanedeki reisin eğitim ve iş düzeyine göre kategorize edilir. İzleyici grupları çeşitlilik göstermekle beraber temelde dört ana grup vardır. Bu gruplar AB, C1, C2 ve DE şeklinde ayrılır. Reyting sıralaması AB izleyici kitlesiyle başlar ve DE’ye doğru grupların eğitim seviyeleri ve mesleki refah düzeyleri standartların altına düşmektedir. Bu grupların tamamını oluşturan temsil sistemine ise total (genel) grup adı verilir. İzleyicilerin bu şekilde kategorize edilmesinin nedeni; her izleyicinin sosyal yaşamı, iş hayatı ve eğitim düzeyine göre farklı izleme alışkanlıkları olmasından kaynaklanmaktadır. Bu şekilde bir segmentasyon reklam verenin ürününü hangi programa koyması gerektiği hakkında kendisine bilgi vermektedir.