1 haftada tam 10 kilo verdiren diyet ortaya çıktı. Yağları cayır cayır yakıyor

1 haftada tam 10 kilo verdiren diyet ortaya çıktı. Yağları cayır cayır yakıyor
Yumurta diyeti, az kalorili ve besleyici bir diyet programı olarak tanınıyor. Fakat her diyet gibi, yumurta diyetini de doktorunuza danışarak uygulamanız gerekiyor. Yumurta diyeti nasıl yapılır, ne gibi faydaları vardır gibi soruların cevaplarını uzmanlar anlattı.

Orta boy bir yumurta 75 kalori içerir ve 7 gr protein, 5 gr yağ ve 13 çeşit vitamin ve mineral sağlar. Vücudunuzda neredeyse tamamen sindirilen yüksek kaliteli bir proteindir.

Yumurta sarısında kolesterol vardır ancak kan kolesterol seviyenizi artırmadığı, bunun doymuş ve trans yağlardan kaynaklandığı araştırmalarla gösterilmiştir.

Peki, yumurta diyeti ne demek? 1 haftada 7 kilo kaybettiren diyet gerçekten işe yarar mı? Yumurta diyeti listesinde neler yer alır?

Sadece yoğurt ve yumurta diyeti ile kilo vermek kalıcı olabilir mi? İşte uzmanların yumurta diyeti hakkında en çok merak ettiğiniz sorulara verdiği cevaplar ve yumurta diyeti listesi…

YUMURTA DİYETİ

Yumurta diyeti, düşük kalorili bir şok diyet olarak hızlı kilo kaybı vaat eder. Diyetin adından da anlaşılacağı gibi, günde birkaç porsiyon haşlanmış yumurtanın yanı sıra diğer yağsız proteinler, nişastasız sebzeler ve düşük karbonhidratlı meyveler tüketilir.

Haşlanmış yumurta diyeti esas olarak yumurta, yağsız proteinler ve düşük karbonhidratlı meyve ve sebzelerden oluşur. Kalorisiz içecekler de izin verilir, örneğin su ve şekersiz çay veya kremasız kahve. Yumurta diyeti, 7 gün süren bir diyettir ve bu sürede 5 ile 7 kilo arası kilo kaybı sağlayabileceği iddia edilir.

Haşlanmış yumurta diyeti yağsız protein, meyve ve sebze tüketimini önermesine rağmen, tüm besin gruplarını kesmesi nedeniyle eleştirilir ve sürdürülebilir değildir. Diyet bittiğinde normal beslenme alışkanlıklarınıza döndüğünüzde kaybettiğiniz kiloları geri alabilirsiniz.

YUMURTA DİYETİ KAÇ KİLO VERDİRİR?

1 haftada 5-7 kg kaybettirdiği söylenen yumurta diyeti gibi düşük kalorili, besin gruplarından yoksun, kısa süreli diyetler genellikle sürdürülebilir kilo kaybına yol açmaz. Bu tür diyetler kilo kaybına neden olabilir ancak sadece diyet uygulanırken kilo verilir ve normal beslenmeye dönüldüğünde kilo geri alınır. Haşlanmış yumurta diyeti yağsız protein, meyve ve sebze tüketimini teşvik ederken, tüm besin kategorilerini kestiği için uzun vadede sürdürülemez, sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Sağlıklı beslenme ve kilo verme için uzun süreli uyum sağlamak için, tüm besinleri içeren bir beslenme planı seçmek önemlidir. Sağlıklı bir beslenme şekli, sevdiğiniz yiyecekleri arada bir yemenize izin verir. Dikkat edilmesi gereken başka bir nokta da diyetin nasıl yapılandırıldığıdır. Sadece üç öğün yemeye izin verildiği için, açlık çekme riskiniz vardır. Kilo vermeye çalışsanız bile, çok aç olmak kilo vermenize yardımcı olmaz. Ayrıca bir sonraki öğünde aşırı yeme eğilimine neden olabilir ve daha fazla kalori almanıza neden olabilir. Yumurta sağlıklı bir kilo verme diyetinin bir parçası olabilir ancak yemek planınızın çeşitli olduğundan emin olun.

1 HAFTADA 7 KİLO VERDİREN DİYET SAĞLIKLI MI?

Uzmanlar 1 haftada sağlıklı bir şekilde en fazla 2-3 kilo verilebileceğini söylüyor. 1 haftada 7 kilo vermek oldukça zor ve sağlıksız olabilir. Çok düşük kalorili diyetler vücudun enerji tasarrufu yapmasına, metabolizmanın yavaşlamasına neden olur ve kilo vermek daha da güçleşir. Bu yüzden yumurta diyeti yapmaya karar verirseniz, diyetle birlikte egzersiz yapmanız ve diyet sonrasında düşük kalorili ama sağlıklı bir beslenme düzenine geçmeniz gerektiğini unutmayın.

İlgili Haberler