1 Mayıs Maltepe'de kutlanıyor

1 Mayıs Maltepe'de kutlanıyor
Maltepe'de düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlaması için vatandaşlar, partiler ve sendikalar alanda bir araya geldi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlaması için vatandaşlar, partiler ve sendikaların alana girişleri devam ediyor. Kutlama programına katılmak üzere, sahil yolu üzerinden kortejler halinde yürüyen gruplar miting alanına geldi.

Alana girenler, üç ayrı kontrol noktasından geçirilerek miting alanına alınıyor.


Gruplar, "Yaşasın 1 Mayıs" yazılı pankartlarla ve sendika flamalarıyla alana giriş yapmaya devam ediyor.

Bazı vatandaşlar ise çalınan şarkılar eşliğinde halaylar çekiyor. "Yaşasın 1 Mayıs" yazılı sahne kuruldu.

Platform ile katılımcıların arasına güvenlik bariyerleri konuldu. Basın mensupları için ise miting alanında ayrı bir bölüm oluşturuldu. Miting DİSK korosunun 1 Mayıs Marşı'nı söylemesiyle başladı.

Kartal  sahilinde bir araya gelen aralarında il başkanı, milletvekilleri, belediye başkanları ile parti meclisi üyelerinin de bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu, yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüşün ardından Maltepe’deki miting alanına ulaştı.

İSTANBUL'DA TOPLAM 70 GÖZALTI

Maltepe Miting Alanı'nda çıkan arbede sonucu ise 6 kişi gözaltına alındı.  Beşiktaş, Beyoğlu ve Şişli'de de 60 kişinin gözaltına alınmasıyla İstanbul'daki toplam gözaltı sayısı 70'ye çıktı.

MEMUR Sendikaları Konfederasyonu'nca (Memur-Sen) 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla İzmit'te kutlandı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamuda bütün sözleşmelilerin kadroya alınmasını ve grevsiz toplu sözleşme çarpıklığına son verilmesini istedi.

Memur-Sen'e bağlı 11 sendikanın genel başkanının da yer aldığı kutlamalar, yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla İzmit Demokrasi Meydanı'nda yapıldı. Polis ekipleri, organizasyon öncesi sabah erken saatlerde meydanın çevresinde güvenlik önlemi alırken, tramvay yolu çevresinde de jandarma ekipleri nöbet tuttu. Katılımcılar, alana üst araması yapıldıktan sonra alındı. Alana girişte, karton bardaklarda çorba ile İzmit'in simgesi pişmaniye dağıtıldı. Türk bayrakları ile Memur-Sen flamalarının dağıtıldığı kutlama alanına 'Emperyalizme, kapitalizme, siyonizme hayır', 'Dünya beşten, emek sermayeden büyük', 'Adil bir dünya için hep birlikte', 'Birlikte örgütlendik, örgütlenerek güçlendik' yazılı pankartlar asıldı. Kutlamalara, konser ve halk oyunları gösterileriyle başlandı.

Ankara'da 1 Mayıs, Cumhuriyet Halk Partisi'nin de bulunduğu çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Tandoğan Meydanı'nda kutlandı.

Kutlamalar öncesi emniyet güçleri, toplanma alanı olan AKM önünden yürüyüş güzergahı olan Kazım Karabekir Caddesi'nde ve Tandoğan Meydanı civarında yoğun güvenlik önlemi aldı. Meydana çıkan bütün yollar bariyerler ve belediyeye ait hafriyat kamyonlarıyla kapatıldı. Güzergah boyunca farklı noktalarda arama noktaları kuruldu. Havadan da bir polis helikopteri güvenlik önlemlerini denetledi.