10 Genel Başkan milletvekili seçildi. Kimler dışarıda kaldı?

10 Genel Başkan milletvekili seçildi. Kimler dışarıda kaldı?
Milletvekilliği seçimlerinde aday olan 10 partinin Genel Başkanı vekil seçilirken, Meclis’e giremeyen isimler dikkat çekti.

Dün gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin resmi sonuçları henüz belli olmadı. Ancak şu ana kadar sağlanan veri akışıyla birlikte kimlerin milletvekili olup olmadığı netleşmeye başladı.

ADAY OLAN GENEL BAŞKANLARIN DURUMU BELLİ OLDU

Sandıkların neredeyse yüzde 99’u açılırken, milletvekili adayı olan genel başkanların da durumları belli olmaya başladı.

Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Osmaniye’den milletvekili seçildi.

AKP listelerinden seçime giren, İstanbul 3. Bölge 4. Sıra adayı HÜDA-PAR Genel Başkan’ı Zekeriya Yapıcıoğlu da meclise girdi.

AKP listelerinden seçime giren bir diğer aday DSP lideri Önder Aksakal da seçildi.

DESTİCİ MECLİS’E GİREMEDİ

Şaşırtıcı bir sonuç ise BBP lideri Mustafa Destici’den geldi. Cumhur İttifakı çatısı altında kendi listesiyle seçime İstanbul 1.bölge 1.sıradan giren Destici meclise giremedi.

Yine Cumhur İttifakı çatısı altında kendi listesiyle seçime giren Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul 2. Bölge 1. sıradan Meclis'e gitti.

SARIGÜL MİLLET İTTİFAKI’NDAN MECLİSE GİTTİ

6 genel başkanın vekil adayı olmadığı Millet İttifakı'nda da CHP listesinden Erzincan 1. sıra milletvekili adayı olan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül vekil olmaya hak kazandı.

Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı İbrahim Akın İzmir 2. Bölge'den milletvekili seçildi. Yeşil Sol Eş Genel Başkan Çiğdem Kılıçgün Uçar ise İstanbul 1. Bölge'den seçildi.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş İstanbul 3. Bölge'den seçildi.

Yeşil Sol Parti listesinden seçime giren HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Şanlıurfa'dan seçildi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da Van milletvekili olarak Meclis'e girdi.

ÜMİT ÖZDAĞ DA SEÇİLEMEDİ

Gaziantep birinci sıradan milletvekili adayı olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da seçilemedi.

İlgili Haberler