101 yaşında koronayı yendi. Uzun yaşamın sırrını bu besinlere borçluyum dedi.

101 yaşında koronayı yendi. Uzun yaşamın sırrını bu besinlere borçluyum dedi.
Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, 6 çocuk ve 78 torun sahibi olan 101 yaşındaki Emine Aksoy, yakalandığı korona virüs hastalığını yenerek hastaneden taburcu oldu. Evinde istirahat eden Emine Aksoy ,uzun yaşamasını da yoğurt, sirke ve yeşilliklerle beslenmesine, huzurlu bir hayat sürmesine borçlu olduğunu ifade etti.

DHA'nın haberine göre, Isparta'nın Yalvaç ilçesinin Hüyüklü beldesinde oturan Emine Aksoy, dünya genelinde 1.5 kişinin ölümüne sebep olan korona virüs hastalığı yenerek sağlığına kavuştu.

5769dc218f6a43613efb2ee57e605daf.jpg

BELİRTİLER ÇIKINCA HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

15 Aralık’ta hastalık belirtileri ortaya çıkınca çocuklarına, "Beni ambulans ile hastaneye götürün, hastayım, benim derdimi onlar anlar" dedi. 

b8ff1e0d0e3aa8b6d41ae5c71528a89c.jpg

Çocukları tarafından Yalvaç Devlet Hastanesi'ne götürülen Emine Aksoy'un yapılan korona virüs testi pozitif çıktı. Tedavisine başlanan Emine Aksoy, 5 gün yoğun bakımda, 4 gün serviste tedavi gördü. İyileştikten sonra 25 Aralık’ta taburcu edilen Emine Aksoy, evine götürüldü. 6 çocuk ve 78 torun sahibi Emine Aksoy, şimdi evinde çocukları tarafından titizlikle bakılıyor.

e1fbd85f6cf20fc41a27c0f03770b87b.jpg

UZUN YAŞAMIN SIRLARINI TEK TEK ANLATTI

6 çocuk, 78 torun sahibi 101 yaşındaki Aksoy, evinde istirahatte olduğunu ve sağlığına kavuştuğunu ifade etti.

Uzun yaşamın sırların da veren Aksoy, "En iyisi yoğurt ile sirke yiyeceksin. Otlar hastalığı yeniyor, ot yiyeceksin. Sağlıklı yaşamanın sırrı sefalı büyümek. Çalışmak. Evde kaynana, kaynata, kocası tepesine vurur durursa, karının o içerisine ata ata meydan verir mi o adam? Allah'ıma şükür nurlarda yatsın hepsi de. Biriciği daha, ‘gelin şuradan kalk, şuraya otur' demedi. Yemediğimi yedirdi, giymediğimi giydirdi. Sefayı sürdüm. Diş cefadan, saç sefadan. Saç güzel olmuş gelinin sefası varsa ondan güzel olur. Dişler çürümüş. O da yedirmez, içirmez bakımsız olursa ondan cefa görürmüş." diye konuştu.

3a4abd730f9e6201c5ad5af3dc1485cc.jpg

"HASTALIĞIN NE OLDUĞUNUN FARKINDAYIM"

Geçirdiğiniz hastalığın ne olduğunu bildiğini ifade eden yaşlı kadın, "Virüs varmış ondan olmuşum. Şükür, binlerce şükür, şimdi hiçbir şeyim kalmadı. Hastanede koydum geldim" ifadelerini kullandı.

"BEN BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM"

Bir asrı deviren yaşına rağmen bugüne kadar böyle bir salgın hastalığa yakalanmadığını aktaran Emine Aksoy, "Ben hiç böyle bir şey görmedim. Eskiden bir sıtma vardı. Sıtma tutardık. Başka bilmem" şeklinde konuştu.

 

İlgili Haberler