112 yıllık Beykoz Spor kulüp binası kulübün elinden alınıp kütüphane oluyor

112 yıllık Beykoz Spor kulüp binası kulübün elinden alınıp kütüphane oluyor
İstanbul'un köklü takımlarından 112 yıllık Beykozspor’un durumu arap saçına dönen kulüp binasının Beykoz Belediyesi’nin aldığı kararla kütüphane yapılacak olması ilçede büyük tepkilere neden oldu. İlçe halkı alınan karara kayıtsız kalmadı.

MERT AKDEMİR / YENİÇAĞ / İSTANBUL / ÖZEL HABER

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'ın sosyal medyadan kulüp binasının atıl durumdaki fotoğraflarını paylaşarak; “Deniz manzaralı, yeni bir kütüphane. Beykoz'a çok yakışacak, gençler çok beğenecekcümleleriyle duyurduğu kütüphane projesine, Beykoz'da ki gerek siyasi gerekse STK ve vatandaşlar çerçevesinden birçok tepki geldi.

Beykozspor’un taraftar grubu Boğazın Yargıçları tarafından binanın tekrardan kulübe verilerek işler hale getirilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Kulüp başkanı Zeki Aksu konuyla ilgili sosyal medya hesabından Beykoz Spor Yönetim Kurulu adına bir açıklama paylaştı. Beykozluları Beykoz Spora sahip çıkmaya çağıran Zeki Aksu, “Belediye başkanları, kulüp başkanları, yerel yönetimler velhasıl kelam tüm makamlar gelip geçicidir. Bu gerçek doğrultusunda kim ne karar alırsa alsın tarihi kulüp binası Beykoz Sporun malıdır ve eninde sonunda Beykozspor’un olacaktır.

Kütüphane veya başka bir bahaneye sığınmak bu süreci geciktirir ancak engelleyemez. Tarihi binanın bir bölümünün kütüphane olarak hizmet vermesine karar verilmesi bu yapının Beykoz Spor Kulübü tarafından kullanılması için bir engel olamaz.

Ayrıca çok iyi bilinmektedir ki 21.yüzyılın dijital olanakları sayesinde başta Milli Kütüphanemiz olmak üzere ulusal ve uluslararası kütüphaneler bina içlerine hapsolmaktan kurtulmuştur.

Bir kez daha tekrar ediyoruz. Kütüphane ya da başka bir bahane yoluyla tarihi binamızın elimizden alınmasına seyirci kalmayacağız.

Bu durum siyasi bir mesele değildir. Kendini Beykozlu olarak gören her aklıselim insan, hakkın sahibine teslimi konusunda hemfikirdir.

Siyaseten birbirinden çok farklı konumda olan ve ilçemizin kanaat önderleri arasında bulunan pek çok kişinin sosyal medya paylaşımları da göstermektedir ki Beykoz halkı kulübüne ve 112 yıllık tarihine sahip çıkmaktadır. Beykoz Spor Kulübü yönetim kurulu olarak Beykoz Belediye Başkanı Sayın Murat Aydın’ı bir Beykozlu gibi davranmaya ve hakkı sahibine teslim etmeye devam ediyoruz.” dedi.

BEYKOZLULARIN HAFIZASI SİLİNMEK İSTENİYOR

Vatandaşlar tarafından, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'a ise tepki ise çok daha dikkat çekti.

Beykoz'da kütüphane yapılacak bir sürü yer olduğunu belirten vatandaşlar kulüp binasını kulübün hizmetine sokmak yerine kütüphane çevirmeye çalışan Başkan Murat Aydın'a Beykozluların hafızasını silmeye çalıştığı eleştirileri yöneltildi.

Kulüp binasının sahilde bulunduğu alanın Beykozlular tarafından ‘kulüp’ ismiyle anıldığını, birçok Beykozlunun orada yüzme öğrendiğini, basketbol oynadığını, spor yaptığını söyleyen vatandaşlar, Başkan Aydın'dan binanın tekrardan kulübün hizmetine kazandırılmasını istedi.

Beykozspor kulüp binasının kütüphane yapılmasına ilişkin vatandaşların sosyal medya hesaplarından gelen tepkiler ise şöyle;