Osmanlı döneminde II. Mahmut döneminde Yeniçeri Ocağı kaldırıldıktan sonra dönemin "Meclis-i Şura"sı tarafından ülke genelinde redif askeri kışlaları kurulması kararı alınmıştı. Bu kararın ardından 20. yüzyılın başlarında Çorum'un İskilip ilçesinde inşa edilen redif kışlası, Çorum İl Özel İdaresi tarafından restore edildi.
7 yıl kadar süren restorasyon sürecinin ardından tarihi bina, 265 koltuk kapasiteli konferans salonu, sahne, depo ve kulis odalarıyla Misak-ı Milli İlkokulu ek binası olarak hizmet vermeye başladığı aktarıldı.
İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, tarihi binanın uzun yıllar askerlik şubesi olarak kullanıldığını, daha sonra kaderine terk edildiğini belirterek binanın restoresi sonrası kullanıma açıldığını belirtti. Polat, binada İskilip'in kültürünü en iyi şekilde yansıtacak etkinlikler yapmak istediklerini söyledi.
Artık kültür merkezi olan binanın ilk gününde öğrencilere sinema izlettiklerini belirten Polat, "Bundan sonraki süreçte sosyal ve kültürel olarak İskilip'in kalkınması amacıyla yazarlarımızı, şairlerimizi, oyunlarımızı burada sergileyebilecek faaliyetler yapmak istiyoruz. Mayısta redif kışlasını bol bol kullanacağız" ifadelerini kullandı.
İskilip tarihinde yer edinmiş kişileri redif kışlasında İskilip halkıyla tekrar bir araya getirmeyi planladıklarını aktaran Polat, binanın restore edilmesinde emeği bulunanlara teşekkür ederek "Bundan sonraki süreçte hedefimizde Taş Mektep ve Sakarya İlkokulu binalarının restorasyonu var. İskilip tarihinde önemli yere sahip bu alanların gün yüzüne çıkmasını istiyoruz. İskilip kadim bir şehir ve bu kadim şehrin insanlara gösterilmesi gerekiyor. İskilip Kalesi'nin, Sakarya İlkokulu'nun, redif kışlasının, arastaların insanlara tanıtılması gerekiyor. Bu amaçla bir girişim var. Umuyorum ki bu girişimleri artırarak gelecek yıllara daha iyi bir İskilip bırakmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.