16 Aralık 2018 Pazar reyting sonuçları açıklandı

16 Aralık 2018 Pazar reyting sonuçları açıklandı
16 Aralık 2018 reyting sonuçları açıklandı mı? Dün akşam Ağlama Anne mi, Bir Litre Gözyaşı mı, Savaşçı mı? O Ses Türkiye mi? reytinglerde birinci oldu merak konusu oldu. 

16 Aralık 2018 Pazar reyting sonuçları açıklandı. Ağlama Anne mi? Bir Litre Gözyaşı mı? Savaşçı mı? O Ses Türkiye mi reytinglerde birinci oldu? Merak konusu oldu. Her hafta olduğu gibi yine bu haftada pazar gecesi için kıyasıya bir mücadele vardı. Öte yandan Ağlama Anne dizisinin başarısız reyting grafiği sonucu final yapacağı öğrenildi. Türk dizi ve programcılar için önemli bir kırmızı çizgi olan reyting dizi ve programların kaderini buna bağlıyor.

16 ARALIK 2018 PAZAR REYTİNG SONUÇLARI

"Savaşçı" dizisi 1.sıraya otururken, 2.sırada "Gülbin Tosun ile Fox Ana Haber Hafta Sonu", 3.sırada ise Tv8'de ekrana gelen "O Ses Türkiye" yarışması yer aldı.

AB'de 1.'lik "O Ses Türkiye" yarışmasının, 2.'lik TRT1'de yayınlanan "Elimi Bırakma"nın, 3.'lük ise "O Ses Türkiye" yarışmasının özet bölümünün oldu.

REYTİNG

İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir.

Günümüzde bir çok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır.

Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.