POCO C40 modelinin teknik özellikleriyle tasarımı sızdırıldı

POCO C40 modelinin teknik özellikleriyle tasarımı sızdırıldı
POCO C40‘ın 16 Haziran‘da küresel olarak tanıtılacağını açıklamıştı. Ancak tanıtım yapılmadan söz konusu akıllı telefonun teknik özellikleri ve tasarımı sızdırıldı. İşte detaylar...

POCO, Twitter’dan POCO C40‘ın 16 Haziran‘da küresel olarak tanıtılacağını duyurdu. Aynı zamanda akıllı telefonun dikkat çeken bazı teknik özelliklerini de paylaştı. PassionateGeekz adlı Twitter hesabı ise tanıtımı yaklaşan modelin tasarımını ve geri kalan teknik detaylarını paylaştı.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; çıkacak telefonun şimdiye kadarki en büyük ekranlı POCO modeli olacağı ve 6.7 inç HD+ çözünürlüklü 60 Hz tazeleme hızı sunan IPS LCD panele sahip olacağı açıklanmıştı.

Akıllı telefon, JR510 yonga setinden güç alacak. ARMv8 mimarisine sahip işlemci; dört adet 1.50 GHz Cortex A55 ve dört adet 2.00 GHz Cortex-A53 çekirdeklerine ek olarak Mali G31 grafik yongasına ev sahipliği yapıyor.

Cihazda 4/6 GB RAM ve 64 GB depolama opsiyonları mevcut. Öte yandan kutudan çıkar çıkmaz Android 11’i çalıştıracak. Burada uygun fiyatlı modeller için tasarlanan MIUI Go arayüzünü çalıştıracak ilk akıllı telefon olacağı yönünde iddialar söz konusu. Ancak konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Ön tarafta damla çentik içerisine konumlandırılmış 5 Megapiksel selfie kamera, arkada ise 50 Megapiksel ana ve AI destekli 2 Megapiksel yardımcı sensörün bulunduğu çift kamera kurulumu karşımıza çıkıyor.

POCO C40, çoğu giriş segment modelde olduğu gibi 3,5 mm kulaklık girişiyle gelecek. Ayrıca 10W hızında şarj olan 6.000 mAh’lik pile sahip olacak.

Telefon, siyah, yeşil ve sarı renk seçenekleriyle satışa çıkacak. Fiyat etiketi ise 177 dolardan başlayacak. 

İlgili Haberler