Ermeni komutandan itiraf: 17 kamyon mayın yerleştirmişler

Ermeni komutandan itiraf: 17 kamyon mayın yerleştirmişler
Ermenistan ordusunda görev yapan Albay Koryun Kumaşyan, Azerbaycan'da bulunan esir askerler karşılığında Laçin ve Kelbecer bölgesine yerleştirilen 17 kamyon dolusu mayının haritasını verebileceğini söyledi.

Ermeni komutandan itiraf

TRT’nin haberine göre, Ermeni komutan itiraf gibi açıklamada bulundu

Ermenistan ordusunda görevli albay Koryun Kumaşyan, yerel bir kanala yaptığı açıklamada Laçin ve Kelbecer bölgelerini bizzat mayınladıklarını söyledi.

Kumaşyan, döşedikleri mayınları pazarlık konusu da yaptı. Azerbaycan''ın elindeki esir askerlere karşılık mayın döşedikleri arazilerin haritasını vermeyi önerdi.

Ermeni albay açıklamasında 17 kamyon dolusu mayını bölgedeki 500-600 hektarlık alana yerleştirdiklerini de çekinmeden belirtti.

Albayın açıklamaları, özellikle sosyal medyada ''Ermeni subayın itirafı'' olarak tepki çekti.

Üçlü mutabakatın sağlandığı 9 Kasım''dan bu yana Ermenilerce bölgeye yerleştirilen mayınların patlaması sonucu 7 asker ve 2''si gazeteci 20 sivil hayatını kaybetti. 86 asker ve 29 sivil ise yaralandı.

Azerbaycan her platformda sivil yerleşim alanlarına yönelik mayınlama faaliyetinin bir savaş suçu olduğunu bildiriyor, Ermeni tarafından bölgenin bilinçli olarak mayınlandığını belirtiyordu.

Ermeni subayın mayın döşediklerine dair itirafı Azerbaycan''ın haklı olduğunu da ortaya çıkardı.

İlgili Haberler