2. Korkmaz dönemi mi?

2. Korkmaz dönemi mi?
Özbek'in teklifini hiç düşünmeden kabul eden Bülent Korkmaz, ateşten gömleği sırtına geçirdi. Başarılı olursa yeni sezonda da takımın başında olacak

Mustafa Denizli'nin istifasının ardından hocasız kalan Galatasaray, yoluna teknik direktör Bülent Korkmaz ile devam edecek. Efsanevi kaptan, oldukça sıkıntılı bir dönemden geçen sarı-kırmızılı kulüpte görevi kabul etmekten çekinmedi ve ikinci kez G.Saray'ın başına geçti. Pazar günü saat 20.00'de oynanacak Fenerbahçe derbisinde kulübede oturacak olan Bülent Korkmaz ile 1.5 yıllık sözleşme imzalanması bekleniyor. 

Bugün resmen açıklanacak 

Anlaşmaya göre G.Saray yönetimi, sezon sonunda Bülent Korkmaz ile yeniden masaya oturacak. Bugün resmen açıklanması beklenen ve idmana çıkacağı öğrenilen Korkmaz'ın başarılı olması halinde yeni sezonda da takımın başında olacağı belirtildi. Yönetimin başarı kriteri ise takımın kalan haftalarda iyi futbol oynayarak Avrupa vizesi alması... Tabii Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanması da elini güçlendirecek.

Doğuştan G.Saraylı

1979 yılında altyapısına adım attığı Galatasaray'da futbolu bıraktığı 2005 yılına dek aralıksız oynayan Bülent Korkmaz, 102 kez A Milli Takım forması giydi. Şubat 2009'da sarıkırmızılı takımın başına geçen Korkmaz, 16 maç görev yapıp istifa etmişti. Korkmaz yönetimindeki Galatasaray, 13 lig ve 3 UEFA Kupası maçında, 8 galibiyet, 4 beraberlik, 4 yenilgi elde etmişti. Bülent Korkmaz, unutulmaz Bordeaux zaferi ve Hamburg dramında takımın başında yer alıyordu.

Buna karşılık medyaya yansıyan bazı haberlere göre Korkmaz'ın, Galatasaray yönetiminin sezon sonuna dek yani 9 maçlık sözleşme teklifine karşın '15 aylık mukavele yaparsak gelirim' cevabını vermesi üzerine sarı kırmızılılar bu talebi kabul etmedi ve anlaşma ihtimali ortadan kalktı.

Bu gelişmenin ardından Galatasaray Yönetim Kurulu, geçtiğimiz ay altyapının başına getirilen Jan Olde Riekerink'i teknik direktörlüğe getirme kararı aldı. Bugün ilk antrenmanına çıkacak olan Riekerink'in yardımcılığını, son 2 maçta A takımın başında sahaya çıkan A2 takımının hocası Orhan Atik yapacak dendi. 

Süreçte karışıklık devam ederken taraftar bir an önce takmın başında güvenilir bir hoca görmek istiyor.