20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı
Korona virüs salgınında yerinde tedbir ve yerinde karar sürecinde 20 yaş altı sokağa çıkma yasaklarında yeni kararlar alındı. Peki, 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı? İşte tüm detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Kabine Toplantısı''nda alınan karara göre, risk gruplarına göre bazı illerde yasak kaldırılırken yüksek ve çok yüksek risk grubundaki illerde izin saatleri artırılarak yasağın devam etmesi kararı alındı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ

Bakanlığı''nın yayımladığı genelgede bu soru da cevabını buldu. Buna göre, düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı genç ve çocukların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklar ve gençler ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ DEVAM ETTİĞİ İLLER

Yüksek risk grubunda yer alan iller; Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak.

Çok yüksek risk grubunda yer alan iller ise Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ KALKTIĞI İLLER

Orta risk grubunda yer alan iller; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat.

Düşük risk grubunda yer alan iller; Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van.