20 yaşındaki müzisyen yangında hayatını kaybetti

20 yaşındaki müzisyen yangında hayatını kaybetti
İşsizlik nedeniyle 8 gencin birlikte yaşadığı dairede çıkan yangında bir kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 20 yaşındaki Yusuf Can Döğüşçü’nün müzisyenlik yaptığı öğrenildi.

İşsizlik nedeniyle 8 kişi bir evde kalıyordu

Osmanağa Mahallesi Tayyareci Sami Sokak içerisinde sabah saat 07.00 sıralarında 4 katlı bir binanın 1. katında yangın çıktı. Henüz nedeni bilinmeyen yangına, başta Kadıköy İtfaiyesi olmak üzere çevredeki ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye erleri alevlerle baş etmeye çalışırken, bir taraftan da üst katlarda kalan vatandaşları kurtarmak için çalışma başlattı.

İtfaiye uzun uğraşlar sonucu, yangını kontrol altına aldı. Bu sırada merdivenle üst katlara ulaşan itfaiye, vatandaşların güvenliğinden emin oluncaya kadar bir süre bekledi. Yangının kontrol altına alınmasından sonra binada kalanlar, apartmanın merdivenlerinden kontrollü bir şekilde indirildi.

GENÇ MÜZİSYEN HAYATINI KAYBETTİ

Alevlerin söndürülmesinden sonra dairede kalan gençlerden Yusuf Can Döğüşçü (20) isimli gencin cesedine ulaşıldı.

Caddebostan''da müzisyenlik yaptığı öğrenilen Yusuf Can Döğüşçü''nün ölümü arkadaşlarını hüzne boğdu. Dairede 8 gencin kaldığı ve yangından hemen sonra çıktıkları öğrenilirken, yangında hayatını kaybeden Yusuf Can Döğüşçü''nün cenazesi ambulansa taşınarak Adli Tıp Kurumu''na gönderildi. Polis yangının çıkışı ile ilgili soruşturma başlattı.

Binadan çıkan Mehmet Başaran, "İçerde uyuyorduk, bir abi bağırdı. Hemen dışarı koştuk." dedi. Binadan çıkan Abdullah Sarkman ise, "Aşağıdan zile bastılar, biz de balkona çıktık. İçeriyi duman sarmıştı, biz de aşağı inemedik" şeklinde konuştu.

Yangının başladığı dairenin hemen altındaki iş yerinin sahibi, “Alt taraftaki dükkân benim. Üst taraftaki alana yatak atmışlar orada yatıyorlar. Orayı blok yapmışlar. Orada bekarlar kalıyor" diye konuştu.

İlgili Haberler