Korku Seansı’nın çekildiği ev rekor fiyata satışa çıktı

Korku Seansı’nın çekildiği ev rekor fiyata satışa çıktı
2013 yılında vizyona giren Korku Seansı (The Conjuring) filmine ev sahipliği yapan ünlü çiftlik evi satışa çıkarıldı.


ShiftDelete’nin haberine göre, ABD’nin New England bölgesindeki Rhode Island eyaletinde bulunan ev, ilk filmi 2013 yılında vizyona giren Korku Seansı (The Conjuring) serisine bir dönem ev sahipliği yapmıştı. Yönetmenlik koltuğunda James Wan’ın oturduğu, senaryosunu ise Chad ve Carey Hayes’in yazdığı dünyaca ünlü filmin çekildiği çiftlik evi satışa çıkarıldı.

1736’da inşa edildiği bilinen ev aslında ilk defa piyasaya sürülmüyor. Bundan iki sene önce, tarihler 2019’u gösterdiğinde 440 bin dolar civarlarında Cory&Jennifer Heinzen çifti tarafından satın alınmıştı. Şimdi iki kat daha fazla fiyatla meraklılarının beğenisine sunulmuş durumda. Harrisville köyünde bulunan evin sahipli olduğu söyleniyor

Rhode Island’da evi satışa çıkaran emlak bürosu Mott & Chace Sotheby’s International Realty’nin açıklamasına göre, 1800’lü yıllarda evde yaşayan Bathsheba Sherman’ın ruhu eve musallat olmuş. Hatta şimdiye kadar sayısız vaka bildirildiği söyleniyor. Ayrıca evin “ABD’deki en bilinen perili ev” olduğu da iddia ediliyor.

Toplamda 8 bin dönümlük bir araziye inşa edilen 3000 metrekarelik evde 3 adet yatak odası yer alıyor. 19. Yüzyıldan kalma gibi gözükmekle birlikte emlak bürosunun belirttiğine göre eve tam teşekküllü bir şekilde restorasyon işlemi yapıldı. Korku Seansı evi olarak bilinen yapı şu anda 1 milyon 200 bin dolara alıcısını bekliyor. Evin son sahipleri Cory ve Jennifer Heinzen, NBC’ye verdikleri demeçte “evdeki kapıların kendi kendine açılıp kapandığına” şahit olduklarını ve tuhaf sesler duyduklarını söylemişti.