2018 Subay ve astsubay alımı başvuru şartları nelerdir?

2018 Subay ve astsubay alımı başvuru şartları nelerdir?
MSB tarafından gerçekleştirilecek olan subay astsubay alımı ilanı yayınlandı. Peki subay astsubay başvuruları nasıl yapılıyor? Başvuru şartları nelerdir

MSB subay ve astsubay alımı başvuruları başladı. Peki subay astsubay başvuru şartları nelerdir? Kimler başvurabilir ve nasıl başvuru yapılır. Türk Silahlı Kuvvetlerine 2018 yılı dış kaynaktan muvazzaf subay adayı temini ilanı, TSK 2018 muvazzaf astsubay adayı temini ilanı yayınlandı. Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden başvurabilirsiniz. https://personeltemin.msb.gov.tr/ Yayınlanan klavuza göre başvuru şartları da çok önemli. Milli Savunma Bakanlığı'nda subay ve astsubay olmak isteyen vatandaşlar aşağıda bulunan şartları dikkate almalı. E-devlet ve MSB'nin resmi internet sitesinde bulunan linke tıklayarak başvurularınızı gerçekleştirebileceksiniz. Başvuru sonuçları ise yine Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanacak.

SUBAY ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR

1.    Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay Temini maksadıyla başvuru kılavuzunda belirtilen esaslara göre ön başvuru alımına başlanmıştır. Ön başvuru için son tarih 22 Kasım 2018 (saat 23.59)'dir.

2.    Söz konusu personel temini faaliyetine, başvuru kılavuzunda belirtilen programların en az 4 yıl süreli fakülte/yüksekokul bölümlerinden mezun olmuş olanlar ön başvuru yapabilecektir. Öğrenimlerini yurt dışında bitirenlerden diplomalarının yurt içinde denkliği Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylanmış belge sahibi olanlar da ön başvuru yapabilecek, yurt içi eşdeğerlik ise kabul edilmeyecektir.


3. Adaylar mutlaka en az bir Kuvvet Komutanlığını (adaylar üç Kuvvet Komutanlığını da tercih edebilirler) tercih edecekler, birden fazla Kuvvet Komutanlığını tercih eden adayların, Kuvvet Komutanlığı tercihleri sırasız (önceliksiz) olacaktır. Kuvvet Komutanlığı tercihini yapan adaylar, mezun olduğu lisans programına göre tercih ettiği her Kuvvet K.lığı için, öncelikli (sıralama şeklinde) 'en fazla beş' sınıf tercihi yapılabilecektir. Sınıf tercihine ilave olarak istekli olan adaylara "Yaptığım tercihlerime göre sınıflandırılamamam durumunda idare tarafından, bu kılavuzda belirtilen kaynak okul programlarına ve kontenjanlara uygun olarak diğer sınıflara yapılacak sınıflandırmayı kabul ediyorum." beyanını içeren "İdare Tasarrufu" tercih hakkı verilecektir.

4. Bando, Pratisyen Tabip, Diş Hekimi, Eczacı, Uzman Tabip (Göğüs Hst., Anestezi, Acil Tıp) sınıflarına başvuracak adaylar için KPSS şartı aranmayacak, öncelikle MSB'lığınca yapılacak Genel Kültür Sınavında başarılı olan adaylar diğer aşamalara katılabilecektir. Ayrıca diğer aşamalara ilave olarak, Bando Sınıfına başvuracak adaylar Mülakat Sınavında başarılı oldukları takdirde Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavına, Harita Mühendisi Sınıfı adaylar ise Üç Boyutlu Görüş Testi'ne katılacaklardır.

5. Deniz Piyade ve Dz.K.K.lığı Beden Eğitimi Öğretmenliği Sınıflarına başvuran adaylar FYT ve Mülakat Sınavlarından başarılı oldukları takdirde Kara Harp Okulu Komutanlığında yüzme testlerine tabi tutulacaktır. Fiziki yeterlilik testi (FYT); 1500 m. koşu, şınav ve mekik branşlarında yapılacaktır. Deniz Piyade Sınıfı için ilave olarak barfiks, 150 m. yüzme ve su altı yüzmesi testleri yapılacaktır. Deniz Piyade sınıfı için adayın her branştan en az 20 puan alması gerekmektedir. Ayrıca, Deniz K.K.lığı Beden Eğitimi Öğretmenliği tercihi olan adaylar 100 metre su üstü yüzme testine tabi tutulacaktır.

6. Giriş koşullarını taşıyan şehit, malul gazi ve muharip gaziler ile anne, baba, eş ve çocukları, başvuru kılavuzunda belirtilen şartları taşımak ve sınav/seçim aşamalarında başarılı olmak şartıyla şehit, malul gazi ile muharip gazi kontenjanı dâhilinde değerlendirilecek, bu adaylar arasında yapılacak başarı sıralamasına göre ilgili Kuvvet Komutanlığına ait toplam kontenjanın yüzde beşine kadarı temin edilecektir. Şehit, malul gazi ile muharip gazi kontenjanına giremeyen adaylar diğer adayların başarı sıralamasına dahil edilecektir.

7.    Ön başvurusu kabul edilecek adayların seçim aşamalarının (sağlık raporu işlemleri hariç) 24 Aralık 2018-18 Ocak 2019 tarihleri arasında Ankara'da yapılması planlanmaktadır. 

8. Adayların tercih yaparken hak kaybına uğramamaları için mezun oldukları bölümlere uygun sınıf tercihi yapmaları önem taşımaktadır.
Başvuru klavuzuna buradan ulaşabilirsiniz: https://pertemin.msb.gov.tr/Formlar/2018SutasakKlavuz%C4%B0lan.pdf

guncel.jpg

ASTSUBAY ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER

1.    Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Temini maksadıyla başvuru kılavuzunda belirtilen esaslara göre ön başvuru alımına başlanmıştır. Ön başvuru için son tarih 22 Kasım 2018 (saat 23.59)dir.
2.    Söz konusu personel temini faaliyetine, başvuru kılavuzunda belirtilen programların en az 2 yıl süreli yüksekokul/fakülte bölümlerinden mezun olmuş olanlar ön başvuru yapabilecektir. Muvazzaf Astsubaylar için öğrenimlerini yurt dışında bitirenlerden diplomalarının yurt içinde denkliği Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylanmış belge sahibi olanlar da ön başvuru yapabilecek, yurt içi eşdeğerlik ise kabul edilmeyecektir.

3. Adaylar mutlaka en az bir Kuvvet Komutanlığını (adaylar üç Kuvvet Komutanlığını da tercih edebilirler) tercih edecekler, birden fazla Kuvvet Komutanlığını tercih eden adayların, Kuvvet Komutanlığı tercihleri sırasız (önceliksiz) olacaktır. Kuvvet Komutanlığı tercihini yapan adaylar, mezun olduğu lisans programına göre tercih ettiği her Kuvvet K.lığı için, öncelikli (sıralama şeklinde) en fazla yedi sınıf tercihi yapılabilecektir. Sınıf tercihine ilave olarak istekli olan adaylara Yaptığım tercihlerime göre sınıflandırılamamam durumunda idare tarafından, bu kılavuzda belirtilen kaynak okul programlarına ve kontenjanlara uygun olarak diğer sınıflara yapılacak sınıflandırmayı kabul ediyorum. beyanını içeren İdare Tasarrufu tercih hakkı verilecektir.

4. Bando Sınıfına başvuracak adaylar için KPSS şartı aranmayacak, öncelikle MSB.lığınca yapılacak Genel Kültür sınavında başarılı olan adaylar diğer aşamalara katılabilecektir. Ayrıca diğer aşamalara ilave olarak, Bando Sınıfına başvuracak adaylar Mülakat Sınavında başarılı oldukları takdirde Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavına, Harita Teknisyeni Sınıfı adaylar ise Üç Boyutlu Görüş Testi'ne katılacaklardır.

5. Deniz Piyade ve Hava Piyade [Personel Kurtarma/Arama Kurtarma İhtisaslı Personel (AKİP)], sınıflarına başvuran adaylar FYT ve Mülakat Sınavlarından başarılı oldukları takdirde Kara Harp Okulu Komutanlığında yüzme testlerine tabi tutulacaktır. Fiziki yeterlilik testi (FYT); 1500 m. koşu, şınav ve mekik branşlarında yapılacaktır. Deniz Piyade ve Hava Piyade [Personel Kurtarma/Arama Kurtarma İhtisaslı Personel (AKİP)] sınıfları için ilave olarak barfiks, 150 m. Yüzme ve su altı yüzmesi (Deniz Piyade sınıfı için) testleri yapılacaktır. Deniz Piyade sınıfı için adayın her branştan en az 20 puan alması gerekmektedir.

6. Giriş koşullarını taşıyan şehit, malul gazi ve muharip gaziler ile anne, baba, eş ve çocukları, başvuru kılavuzunda belirtilen şartları taşımak ve sınav/seçim aşamalarında başarılı olmak şartıyla şehit, malul gazi ile muharip gazi kontenjanı dâhilinde değerlendirilecek, bu adaylar arasında yapılacak başarı sıralamasına göre ilgili Kuvvet Komutanlığına ait toplam kontenjanın yüzde beşine kadarı temin edilecektir. Şehit, malul gazi ile muharip gazi kontenjanına giremeyen adaylar diğer adayların başarı sıralamasına dahil edilecektir.

7.    Ön başvurusu kabul edilecek adayların seçim aşamalarının (sağlık raporu işlemleri hariç) 28 Ocak-22 Şubat 2019 tarihleri arasında Ankara'da yapılması planlanmaktadır.

8. Adayların tercih yaparken hak kaybına uğramamaları için mezun oldukları bölümlere uygun sınıf tercihi yapmaları önem taşımaktadır.
Başvuru klavuzuna buradan başvurabilirsiniz: https://pertemin.msb.gov.tr/Formlar/2018AstasakKlavuz%C4%B0lan.pdf

2018 Subay ve Astsubay başvuru şartları ve başvuru formuna buradan ulaşılabilir...