2020 KPSS ne zaman? KPSS başvuru tarihi belli oldu mu?

2020 KPSS ne zaman? KPSS başvuru tarihi belli oldu mu?
Bugün 2020 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girmeyi planlayanlar, "2020 KPSS ne zaman? KPSS başvuru tarihi belli oldu mu?" sorusunu araştırdı. Kullanıcılar tarafından merak edilen KPSS 2020 için detaylar haberimizde...

ÖSYM'nin düzenleyeceği ve milyonlarca adayın katılım göstereceği 2020 KPSS ve ÖSYM sınav takvimi ne zaman yayımlanacak? Başvuru tarihleri belli oldu mu? 

2020 KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından başvuru tarihleri ne zaman açıklanacak? Genellikle Kasım ayının ilk haftası belirlenen ÖSYM sınav takvimine ilişkin kurumdan şu ana dek resmi bir açıklama gelmedi. 

2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı ne zaman?

2020 KPPS, ÖSYM tarafından başvuru tarihleri, başvuru ücretleri ve sınav günü resmi web sitesinde şu ana dek yayımlanmadı. KPSS başvuru tarihleri 2020 Mayıs ayında, sınav ise Temmuz ayında yapılması tahmin ediliyor.

ÖSYM sınav ücretleri

En çok merak edilen ÖSYM sınav ücretleri, kurum tarafından açıklanmazken. Geçen sene YKS sınavında TYT ve AYT sınavlarının her biri için 50 TL olarak açıklandı. 2020 yılına dair kurumdan resmi açıklama gelmedi. 

2020 KPSS sınav takvimi

2020 KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından başvuru tarihleri ne zaman açıklanacak? Genellikle Kasım ayının ilk haftası belirlenen ÖSYM sınav takvimine ilişkin kurum şu ana dek resmi açıklama gelmedi. 

2020 ÖSYM sınav takvimi

2020 ÖSYM sınav takvimi ne zaman yayınlanacak? KPSS, YKS, DGS sınav tarihleri açıklandı mı?

Üniversiteye girmek isteyen öğrenciler için, devlet memuru olmak isteyen adaylar için 2020 ÖSYM sınav takvimi, ne zaman yayınlanacak? KPSS, YKS, DGS sınav tarihleri üzerinden kurum tarafından resmi bir açıklama yapıldı mı?

2020-kpss.jpg

2020 ÖSYM sınav takvimi ne zaman yayınlanacak? KPSS, YKS, DGS sınav tarihleri açıklandı mı?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından sınav takvimine dair şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı. ÖSYM'nin geçen sene yayımladığı takvim, Kasım ayının ilk haftasında yayımlanırken, kurum tarafından 2020 yılına dair şu ana dek bir açıklama yapmadı.

Peki 2020 KPSS ne zaman gerçekleşecek? Beklenen tarih var mı?

KPSS Ortaöğretim sınavı geçtiğimiz dönem 7 Ekim tarihinde gerçekleşmişti. Bu sebeple Ekim ayında düzenlenmesi bekleniyor. 

Kamu Personeli Seçme Sınavı Ön Lisans ise 4 Kasım tarihinde gerçekleşmişti. Bu sebeple Kasım ayında düzenlenmesi bekleniyor. 

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu ile Eğitim Bilimleri oturumu, 14 Temmuz tarihinde, Alan Bilgisi oturumları, 20-21 Temmuz tarihlerinde, ÖABT, 28 Temmuz 2019 tarihinde düzenlendi. Bu sebeple Temmuz ayında düzenlenmesi bekleniyor. 

2020 KPSS başvurusu nasıl yapılır?

Başvuru işleminin yapılabilmesi için adayın başvuru merkezine şahsen gitmesi zorunludur. Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmî iş gününde ve resmî iş saatleri arasında alınacaktır. Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alacaktır. 

Bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemine ais.osym.gov.tr T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradaki açıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü, saat 23.59’da sona erecektir.