"26. İstanbul Caz Festivali" 29 Haziran'da başlayacak

"26. İstanbul Caz Festivali" 29 Haziran'da başlayacak
Caz müziğin usta isimlerinden güncel müziğin tanınmış ekiplerine, 300'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının ağırlanacağı festival, 27 farklı mekanda 50'nin üzerinde konseri sanatseverlerle buluşturacak.

İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, yapısal olarak çok güçlü bir program hazırlandığını belirterek, "Hem mekanları hem de katılımcı sanatçılarıyla biraz ileriye bakan bir program oldu." dedi.

Taner, İKSV'nin son dönemde daha çok gençlere ve çocuklara yoğun şekilde yöneldiğinin altını çizerek, şunları aktardı:

"Bunun birçok örneği var. Caz Festivali içinde de özellikle Beylikdüzü, Beyoğlu ve Kadıköy'de, halka açık ücretsiz konserler gerçekleşecek. Gençlerle buluştuk ve buluşmalar planladık. Özellikle İKSV Kültür Sanat Kartı çıktığından beri gençlerin ilgisini çekiyor. Bu sene de programda gençlere ve çocuklara yönelik birçok konser, faaliyet olacak. Bunların yanı sıra festivalde bir ilk, bir çocuk kitabı hazırlanacak. Bu da İstanbul Caz Festivali'nin ilklerinden ve İKSV'nin yapacakları arasında bundan sonra yer alacak."

İKSV'nin 47. yılını kutladığını, festivalin de 26. yılının gerçekleşeceğini dile getiren Taner, festivale destekleri dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy, Beylikdüzü ve Beyoğlu belediyeleri ve Garanti Bankası'na teşekkür etti.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer de İKSV'nin uzun yıllardır, Türkiye'de kültür sanatın çok geniş kitlelere ulaşmasına vesile olduğunu ve bu alanda çok önemli bir liderlik sergilediğini söyledi.

Garanti Bankasının kültür sanatın gerçekten toplumları geliştirici gücüne inanan ve bunu aslında uzun vadeli yapmayı benimseyen bir kurum olarak, 22 yıldır İstanbul Caz Festivali'ni desteklediğini belirten Başer, "Bundan da çok büyük gurur duyuyoruz. Festival aracılığıyla binlerce müzikseverle bir araya geliyoruz. Yeni cazseverlerin ülkemize katılmasına bir nebze de olsa katkıda bulunduğumuz için ayrıca büyük memnuniyet duyuyoruz." diye konuştu.

İstanbul Caz Festivali Direktörü Harun İzer ise festival programına ve sahne alacak sanatçılara ilişkin bilgi verdi.

YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

Festivalin "Yaşam Boyu Başarı Ödülü", davul sanatçısı Hasan Hürsever ile ses sanatçısı Ömür Göksel'e verilecek.

Hasan Hürsever Trio ile Balkan Paradise Orchestra'nın 2 Temmuz'da Avusturya'nın İstanbul Başkonsolosluğu Avusturya Kültür Ofisi'nde gerçekleştireceği konserler öncesi, ödüller takdim edilecek.

Boğaz turuyla müziğin buluştuğu deniz üstü konser kapsamında, 14 Temmuz’da Kabataş İskelesi’nden yola çıkacak vapurla gerçekleşecek yolculukta, yerli ve yabancı caz gruplarıyla caz DJ’leri sahne alacak.

Kontrbasçı ve besteci Michael League'in Grammy ödüllü grubu Snarky Puppy ile Avusturyalı caz topluluğu Shake Stew, 9 Temmuz'da Uniq Açık Hava Sahnesi'nde konser verecek.

Saksofoncu, besteci, yapımcı Kamasi Washington, 10 Temmuz'da Volkswagen Arena'da hip-hop, R&B ve cazı harmanladığı bir performans sahneleyecek.