26 Kasım Hadi İpucu: Elysee Sarayı hangi ülkede?

26 Kasım Hadi İpucu: Elysee Sarayı hangi ülkede?
Türkiye'nin canlı bilgi yarışması Hadi ipucu cevabı belli oldu. Elysee Sarayı, Paris’in merkezinde yer alan, ülke cumhurbaşkanının resmi ikametgâhıdır. Bu ülkenin adını bilen hadiciler, bugünkü ipucumuzu bilmiş oluyor? İşte Hadi cevabı

26 Kasım Hadi İpucu Cevabı belli oldu. Popüler bilgi yarışması Hadi, Instagram hesabından, Elysee Sarayı, Paris’in merkezinde yer alan, ülke cumhurbaşkanının resmi ikametgâhıdır. Bu ülkenin adını bilen hadiciler, bugünkü ipucumuzu bilmiş oluyor şeklinde bir soru sordu. Hadi bugün saat 12.30'da 6.000 TL değerindeki ödülü takipçileri ile paylaştıracak. Hadi, geçen cumartesi günü yarışmasında soruyu doğru bilen kullanıcılarına yanlış cevap bildirimi atıp jokeri olan yarışmacıların jokerini kullandırmış, jokeri olmayanlara ise elendiniz şeklinde bir bildirim göstermişti. Bunun üzerine binlerce yarışmacı yarışma anında yorumda bulunup yarışmanın hatalı olduğunu ve ertelenmesi gerektiğini yazdığı mesajlar gönderdi. Bunun üzerine Hadi ekibi, kullanıcılarına bugün 1 joker hakkı tanımladı.

HADİ İPUCU CEVABI

26 Kasım 2018 Hadi İpucu Cevabı: Fransa'dır.

HADİ İPUCU SORUSU ELYSEE SARAYI

Elysee Sarayı, Paris başta olmak üzere Fransa’nın en önemli saraylarından biridir. Şehrin en önemli caddelerinden olan Şanzelize’ye çok yakın bir konumda yer alan sarayın inşasına 1718 yılında başlanmış ve 1722 yılında tamamlanmıştır. Yapı günümüzde Devlet Başkanı’nın resmi ikametgâhı olarak kullanılmaktadır. Sarayın en önemli odaları arasında 1805 ve 1808 yılları arasında burada yaşayan Napolyon’un kız kardeşi ve eşi Murat’ın odalarıdır. Salon Murat ve Salon d’Argent Helen korunan odalar arasında yer alır. Elysee Sarayı’nın en önemli bölümleri olan başkanın daireleri ise Rue d’Elysee’nin karşısındaki ilk katta yer alır.