27 Kasım Hadi ipucu cevabı: Silindire benzeyen 1 metre civarında aletin ismi?

27 Kasım Hadi ipucu cevabı: Silindire benzeyen 1 metre civarında aletin ismi?
Bilgi Yarışması Hadi ipucu sorusu belli oldı. Hadi, Günümüzde bu aletlerin benzerini güvenlik güçleri ya da acil servis çalışanları kullanıyor. Bugünkü ipucumuz ise, bu aletin ismi nedir? diye sordu.

Büyük bir ilgi ve alakayla takip edilen canlı bilgi yarışması 27 Kasım Hadi ipucu cevabı belli oldu. Hadi Instagram'dan bir görsel paylaşarak, Tarihte, kale kapılarını yıkmak için ağaçtan ya da metalden yapılan, silindire benzeyen 1 metre civarında aletler kullanılırdı. Günümüzde bu aletlerin benzerini güvenlik güçleri ya da acil servis çalışanları kullanıyor. Bugünkü ipucumuz ise, bu aletin ismi! nedir? diye sordu. Biz de sizler için sorunun cevabını haberimizde verdik. Hadi bugün saat 12.30'da 6.000 TL değerindeki ödülü yarışmayı kazanan takipçileri arasında bölüştürecek.

HADİ İPUCU CEVABI

27 Kasım 2018 Hadi İpucu Cevabı: Koçbaşı

HADİ İPUCU KOÇBAŞI NEDİR

Güvenlik güçlerinin operasyon esnasında kapıları kırarak hızlıca açabilmelerini sağlayan yaklaşık 15 kg ağırlığında demir araç.

Koçbaşı, eskiden kuşatılan bir kaleye girebilmek amacıyla kale kapılarını zorlayarak açmak için birçok kişi tarafından tutulup vurmakta kullanılan, baş tarafı koç başına benzeyen ağır direk ya da tomruk.