28 Aralık Hadi: Mobil temassız ödeme için hangi özellik aktif olacak

28 Aralık Hadi: Mobil temassız ödeme için hangi özellik aktif olacak
Canlı Bilgi Yarışması Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. 28 Aralık Hadi ipucu sorusu Instagram'dan, "Mobil temassız ödeme yapabilmek için cep telefonlarında hangi özelliğin aktif olması gerekir?" sorusu ile paylaşıldı. İşte Hadi cevabı..

28 Aralık Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. Hadi bu akşamki Instagram'dan, "Yakın alan iletişimi teknolojisi toplu taşıma hizmetleri, turistik alanlar, kütüphane hizmetleri gibi birçok alana yayılarak işlerimizi kolaylaştırmaktadır.  Ancak biz onu en çok temassız ödeme özelliği üzerinden biliyoruz. İpucumuzun nereden geleceğini tahmin ettiğini düşünüyoruz.  Mobil temassız ödeme yapabilmek için cep telefonlarında hangi özelliğin aktif olması gerekir? diye sordu. Hadi bu akşam 20.30'da canlı yayınlanacak olan yarışmasında 20.000 TL değerindeki ödülü takipçileri ile paylaştıracak.

HADİ İPUCU CEVABI

28 Aralık Hadi ipucu cevabı: NFC özelliğinin aktif olması gerekir.

HADİ İPUCU SORUSU:  NFC ÖZELLİĞİ NEDİR

Temassız ödeme, temassız ödeme özelliği olan kartların, temassız özellikli POS cihazlarına yaklaştırılması ile yapılır. Temassız ödeme ile ödemelerini en hızlı şekilde ve alışveriş güvencesi ile yapabilirsin.

Mobil Temassız Ödeme özelliğiyle kredi kartını yanında taşımana gerek kalmadan temassız POS cihazlarından ödemeni cep telefonunla yapabilirsin.

Bunun için yapman gereken tek şey, seçtiğin kredi kartı için Temassız Ödeme özelliğini etkinleştirmek.

Sonrasında cep telefonunu tüm temassız ödeme noktalarında uygulamaya giriş yapmadan kredi kartı yerine kullanabilirsin. Bu tanımlamayı yaptıktan sonra kullanım esnasında internet bağlantının olmasına gerek yok.

50 TL ve üzerinde gerçekleştireceğin Temassız Ödemelerinde kart şifresi girmen gerekiyor.