29 Ekim kutlamalarının yapılacağı yer tepki çekti. AKP'li Belediye parka adını vermişti

29 Ekim kutlamalarının yapılacağı yer tepki çekti. AKP'li Belediye parka adını vermişti
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı çerçevesinde AKP'li belediye tarafından yapılan etkinliğin vatana ihanet etme suçundan idam edilen İskilipli Atıf'ın adının verildiği parkta yapılması tepki topladı.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi tarafından açıklanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı kapsamında çeşitli kurumlar etkinlikler düzenlemeye başladı ama belediyenin gösteriyi yapacağı yerin, vatana ihanet suçundan 1926 yılında idam edilen İskilipli Atıf’ın adının verildiği parkın olması tepki çekti.

"KUVAYİ MİLLİYECİLER İÇİN ''KUDURMUŞ HAYDUTLAR'' DEMİŞTİ"

CHP Belediye Meclisi Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, Vali Çiftçi ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın geçen yıl İskilipli Atıf için mezarı başında yapılan anma törenine de katıldıklarını hatırlatarak, 

“Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin bir bölümünü de olsa Cumhuriyetin kurucuları ve Kuvayi Milliye düşmanının adının verildiği bir parkta kutlanmasının kabul edilemez. İskilipli Atıf''ın ikinci başkanlığını yaptığı Teali İslam Cemiyeti, 26 Eylül 1919''da yayımladığı Milli Mücadele karşıtı bildiri, Kuvayi Milliyeciler için, ‘kudurmuş haydutlar'' ifadesini kullandı. 

Cumhuriyet düşmanının adının verildiği parkta kutlama mı olur? Vali beyden, Türkiye Cumhuriyeti valisi gibi davranmasını bekliyoruz.” dedi.

MEZARI BAŞINDA ANILMIŞTI

Vali Çiftçi ve Belediye Başkanı Aşgın, İskilipli Atıf için geçen yıl mezarı başında yapılan anma törenine AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül''le birlikte katılmıştı.

İlgili Haberler