Görevden alınan Korgan Kaymakamı soruşturma açılınca çevresine söyledikleri ortaya çıktı

Görevden alınan Korgan Kaymakamı soruşturma açılınca çevresine söyledikleri ortaya çıktı
29 Ekim’de yaptığı konuşmasıyla görevden alınan Ordu Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut'un çevresine söyledikleri ortaya çıktı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı''nda yaptığı konuşmanın ardından Ordu''nun Korgan İlçesi Kaymakamı Miraç Akbulut görevden alındı. Yankılar devam ederken ODATV’den Uğur Can Biçer’in haberine göre, Kaymakam''ın yakın çevresine söyledikleri ortaya çıktı.

Görevden uzaklaştırılan Ordu Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut''un yakın çevresine "Soruşturma aşamasında olduğum için konuşmuyorum. Haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum" dediği öğrenildi.

VEKİLLER AÇIKLAMADA BULUNDU

Törende bulunan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ve Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt da dikkat çeken açıklamalar yaptı. Korgan’daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri son derece coşkulu geçtiğini kaydeden Adıgüzel Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut''un törende Cumhuriyet ve Atatürk vurgulu çok güzel bir konuşma yaptığını ancak ne yazık ki bu güzel bayramın hemen ardından Korgan Kaymakamı''nın görevden alındığını söyledi.

FETÖ İLE İLTİSAKLI KİŞİLER

Kaymakamın coşkulu Cumhuriyet Bayramı kutlaması ve konuşmasındaki vurguların Korgan’da içerisinde eşi, kendisi FETÖ iltisaklı, abla pozisyonunda kişilerin olduğu belli bir kesimi özellikle rahatsız ettiğini ve şikâyette bulunanların da bu kişiler olduğu bilgilerinin geldiğini ifade eden Adıgüzel "Hatta bunlardan Korgan Belediyesi’nde çalışanlar da olduğu, o dönemle ilgili sorgu sualden geçmediği, dosyaların kapatıldığı bilgileri gelmektedir" dedi.

Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt ise Cumhuriyet törenlerinin ilçede görkemli bir şekilde kutlandığını söyledi.

Kaymakam''ın çok güzel bir konuşma yaptığını kaydeden Enginyurt, "Atatürk''ü hak ettiği yere oturtan bir konuşma yaptı. İlçe muhafazakar olduğu için AKP''liler rahatsız oldu. 6 vekil davet edildi. Benimle birlikte CHP''li Adıgüzel katıldı. Cumhur İttifakı paydaşlarında rahatsızlık yarattı" dedi.

KAYMAKAM AKBULUT İLE NE KONUŞTU

Görevden uzaklaştırılmasının ardından Kaymakam Akbulut ile görüştüğünü söyleyen Enginyurt, "Geçmiş olsun diye aradım. Konuşacak hali yoktu. Morali bozuktu." ifadelerini kullandı.

Enginyurt şunları söyledi: "Yaptığı bir densizlik yok, hadsizlik yok. İçişleri ve Valiik de uygunsuz davranış sebebi diyor. Uygunsuz davranış nedir söyleyin.

“ESEF VERİCİDİR”

Ordu Valiliği, Akbulut''un görevden alınması ile ilgili, "Ordu''nun Korgan ilçesi Kaymakamı görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu nedeniyle soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır. TBMM çatısı altında görev yapan bir milletvekilinin söz konusu bu görevden uzaklaştırmayı açıklamalarıyla çarpıtarak, olduğundan farklı göstermeye çalışması ise esef vericidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." açıklamasını yaptı.

MİRAÇ AKBULUT KİMDİR

18 Eylül 1994 tarihinde İstanbul-Üsküdar ilçesinde doğan ve aslen Rize ili Çayeli ilçesinden olan Miraç Akbulut İlk ve Orta öğrenimini Ahmet Cevdet Paşa İlköğretim okulunda, Lise öğrenimini Henza Akın Çolakoğlu Lisesinde tamamladı.

2017 yılında Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Kaymakam Akbulut, 2018 yılı Eylül ayında yapılan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 2018 Mart ayında Mülki İdare Amirliği Mesleğine 107. Dönem Denizli Kaymakam Adayı olarak başladı. Kaymakam Refikliği stajını İzmir-Bayındır ve Diyarbakır-Sur ilçelerinde tamamlayan Akbulut, 10 Haziran 2019 tarihinde Çavdarhisar ilçesinde Kaymakam Vekili olarak görevine başladı. 30 Ağustos 2021 yılında ise Ordu Valiliğinde Korgan ilçesinin kaymakamı olarak görevine başladı. Ardından 3 Kasım 2021 tarihinde görevinden alındı.

İlgili Haberler