33 şehidin ardından Meclisin aldığı karar, büyük tepki çekti

33 şehidin ardından Meclisin aldığı karar, büyük tepki çekti
Suriye’nin İdlib kentindeki hain saldırıda 33 askerimizin şehit düşmesinin ardından Birleşmiş Milletler ve NATO olağanüstü toplandı. TBMM’nin ise aldığı Salı günü toplanma kararı büyük tepki çekti.

Suriye’nin İdlib kentindeki hain saldırıda 33 askerimizin şehit düşmesinin ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve NATO olağanüstü toplanırken, TBMM’nin aldığı Salı günü olağan gününde toplanma kararı verilmesi sosyal medyada tepkilere neden oldu.

MECLİS OLAĞAN GÜNÜNDE TOPLANACAK

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İdlib'de düzenlenen hava saldırısında 33 askerimizin şehit olmasının ardından yaptığı açıklamada, "Meclis salı günü toplanacak, Salı günü yapılacak görüşmeler neticesinde yeniden görüşebiliriz. Yarın verimli bir sonuç alınamayacağı için Genel Kurul'u toplantıya çağırmadığımı ifade etmek isterim" dedi.

KARAR TEPKİ ÇEKTİ

Meclis'in kararı ise tartışmaları da beraberinde getirdi. NATO'nun ve BM'nin saldırının gerçekleştiği günden hemen sonra acil toplantı kararı alması, Meclis'in ise İdlib oturumu için 5 gün beklemesi sosyal medyada tepki çekti. Birçok sosyal medya kullanıcısı, Meclis'in kararı dolayısıyla milletvekillerine ağır eleştirilerde bulundu.

İşte o tepkilerden bazıları: