"40 yıllık terörün faturası 1,5 trilyon dolar"

"40 yıllık terörün faturası 1,5 trilyon dolar"
6'ncı Uluslararası Ticaret Kongresi'nde konuşan AKP Milletvekili Binali Yıldırım, "Bize 40 yıllık terörün faturası 1,5 trilyon dolar. Tabi kaybettiğimiz şehitlerimiz ayrı tutuyorum. Onların bedeli parayla,pulla ölçülecek bir şey değil" dedi.

İnanç Eğitim Kültür, Sosyal, Davranış ve Yardımlaşma Derneği (İNANÇDER) tarafından her yıl düzenli olarak organize edilen Uluslararası Ticaret Kongresi'nin 6'ncısı 'Tek Kuşak, Tek Yol' temasıyla bu yıl İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Kongreye katılan Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada "Bize 40 yıllık terörün faturası 1,5 trilyon dolar" dedi.

Yıldırım, "Niye ülkemizin terör marifetiyle enerjisini azaltmak, kalkınma ve gelişme hedeflerini yavaşlatmak, geciktirmek istiyorlar. Bize 40 yıllık terörün faturası 1,5 trilyon dolar. Tabi kaybettiğimiz şehitlerimiz ayrı tutuyorum. Onların bedeli parayla,pulla ölçülecek bir şey değil. Kaynaklarımızı eğer ülkemiz için kullansaydık, yılda 4 tane İstanbul Havalimanı, 20 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 6 tane İstanbul-İzmir otoyolu Osmangazi Köprüsü yapabilirdik. 8 tane Marmaray projesi gerçekleştirirdik" diye konuştu.