5 yıl bekledi, Erdoğan için 2 güne yetiştirilmeye çalışılıyor

5 yıl bekledi, Erdoğan için 2 güne yetiştirilmeye çalışılıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda yapacağı seçim mitingi için 5 yıldır planlanan ve yapımı devam eden inşaat çalışmalarının 3 günde tamamlanması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, aynı zamanda Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü olan 2 Mart Cumartesi günü Rize’de yapacağı seçim mitinginin, 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda yapılacağı bildirildi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, meydanda yaklaşık 5 yıldır planlanan ve yapımı hala tamamlanamayan düzenleme ve inşaat çalışmalarının son 3 günde tamamlanması planlandı.

rize-001.jpg

Tepkilere rağmen kaldırılarak Rize Valiliği önündeki tören alanına konulan Atatürk Anıtı’nın, meydandaki yerine ise henüz içeriği belli olmayan, ‘dikilitaş’ şeklindeki bir başka anıt yerleştirildi.

Erdoğan’ın miting gününün belirlendiği geçen hafta sonundan itibaren çalışmalara başlayan AKP Rize İl Örgütü, mitingin meydanda yapılması kararıyla çalışmalara hız verdi.

screenshot_5.jpg

Altı boşaltılarak çıkartılan ve otopark olarak kullanılması planlanan alanın üst zemin betonlarının yeni söküldüğüne dikkat çeken uzmanlar, miting sırasında alana toplanacak olan binlerce insanın tehlike yaşayabileceğine işaret etti.

Alanda, 2014 yılı içerisinde çalışmalar başlatılmış ve 2015’te ‘Atatürk Anıtı’nın kaldırılacağı’ tartışmaları altında ihalesi yapılmıştı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin, 9 milyon 438 bin liraya mal olacak projenin yapımını üstlenmesiyle yapım çalışmaları başlatılan alanın alt kısmında deniz seviyesi nedeniyle sıkıntılar yaşanmış, 2 ayrı ihale daha yapılarak, zeminin sağlamlaştırılması yoluna gidilmişti.

Yapımına 31 Mayıs 2015’te meydanda bulunan Emniyet Müdürlüğü ek binasının yıkımı ile başlanan ve 2 etap halinde 2 yılda tamamlanacağı açıklanan projede zeminden su çıkması ve hafriyat çalışması sonrasında dikilen 20 metre uzunluğundaki fore kazıklarda kayma olduğu gerekçesiyle çalışmalara ara verilmişti.

İki kez proje değişikliğine gidilen projenin tek kat ve 300 araç kapasiteli otoparkı, 2 katlı ve 600 araç kapasiteli olarak düzenlenmişti.