İsrail ile Filistin arasında Covid-19 aşı takası yapılacak

İsrail ile Filistin arasında Covid-19 aşı takası yapılacak
Filistin yönetimi ile İsrail, 1 milyon dozdan fazla yeni tip korona virüs (Covid-19) aşı takası için anlaşmaya vardı. Bu kapsamda, 1 ila 1,4 milyon doz BioNTech-Pfizer aşısını Filistin’e vereceği ifade edildi.

AA''da yer alan habere göre, İsrail Başbakanlık Ofisi, Filistin ile Covid-19 aşı takası yapılacağını açıkladı.

1-1.4 MİLYON DOZ VERİLECEK

Varılan mutabakat sonucu İsrail’in stoklarındaki son kullanma tarihi yaklaşan 1 ila 1,4 milyon doz BioNTech-Pfizer aşısını Filistin’e vereceği ifade edildi. Karşılığında ise Filistin’in BioNTech-Pfizer’dan eylül ve ekimde alacağı aşıları İsrail’e göndereceği kaydedildi.

YENİ AŞILAR İSRAİL''İ GİDECEK

Taraflar arasında yapılan anlaşmaya göre, Pfizer''in gelecek Eylül''de Filistin''e göndereceği yeni dozlar da İsrail''e gidecek. Takas konusunda mutabakata varılması üzerine İsrail’in bugün 100 bin doz Covid-19 aşısını Filistin Sağlık Bakanlığına teslim ettiği aktarıldı.

AŞILAMADA YÜZDE 55''İ GEÇTİLER

Pfizer ile yapılan anlaşmanın ardından, aralık ayının sonunda başlatılan geniş aşı kampanyası sayesinde, İsrail nüfusunun yaklaşık yüzde 55''i iki doz aşı aldı. Filistin Sağlık Bakanlığı''na göre de, Filistin tarafında Batı Şeria ve Gazze Şeridi''nde sadece 260 bin 713 kişi iki dozunu aldı.

Haberde adı açıklanmayan bir İsrailli yetkili, söz konusu aşıların sadece işgal altındaki Batı Şeria’da kullanılacağını, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne gönderilmeyeceğini ileri sürdü.

İlgili Haberler