A Haber'in "Başörtülü diye işten kovdular" haberine MacroCenter'dan yalanlama

A Haber'in "Başörtülü diye işten kovdular" haberine MacroCenter'dan yalanlama
A Haber'in Didem Batal isimli vatandaşın başörtülü olduğu için işten çıkarıldığına yönelik haberi, MacroCenter tarafından yalanlandı.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen A Haber, başörtülü olduğu için Macro Center'da işten çıkarıldığını öne süren Didem Batal isimli bir vatandaşın haberini manşetine taşıdı.

"Bu nasıl terbiyesizlik! Başörtülü olduğu için işten çıkarıldı" başlığıyla servis edilen haberde, Batal'ın tweetlerine yer verildi.

ekran-alintisi-114.png

Batal, attığı tweetlerde şu ifadeleri kullandı:

Akmerkez şubesine 29.04 tarihinde sabah 9 da çalışmaya başladım ve akşam 5.30 civarında şirketten aradılar başörtülü çalışamayacağımı mağazanın türbanlı istemedigini söylediler ve isten çıkarıldım. Bu sistemden daha önce haberleri yokmuydu? Bu nasıl terbiyesizlik!

MACROCENTER'DAN JET YALANLAMA

MacroCenter ise ortaya atılan iddiaları yalanladı.

Yapılan açıklamada paylaşılan bilgilerin gerçek dışı olduğu bildirilirken, şu ifadelere yer verildi:

Merhaba, paylaşmış olduğunuz bilgi tamamen gerçek dışıdır. Halka açık bir şirket olan Şirketimiz hakkında asılsız iddialar yaymak, bu tip yalan haberler yapmak mevzuata aykırı olup yasal işleme tabidir. +

Toplumu ve kişileri paniğe sevk etmenin de Türk Ceza Kanunu uyarınca suç teşkil ettiğini hatırlatırız. Bu nedenlerle işbu iletiyi derhal silmeniz, başkası ile paylaştıysanız haberin gerçek dışı olduğunu paylaştığınız platformlarda ve kişiler bazında bildirmeniz beklenmektedir. +

Bilerek veya bilmeden asılsız söylentiler yayanlar için Savcılık ve 5651 sayılı yasaya muhalefet nedeniyle Sulh Ceza Hakimliği nezdinde yasal işlemler başlatılacaktır.

f-002.png

KABATAŞ YALANIYLA İLGİLİ DE HABER YAPMIŞTI

A Haber, Gezi Parkı sürecinde dönemin Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini Zehra Develioğlu'nun Kabataş’ta 100 kişilik, yarı çıplak erkeklerin saldırısına uğradığına yönelik iddiasını manşetlerine taşımış, kamera kayıtlarında haberin yalan olduğu ortaya çıkmıştı.