AA'nın hesabı kafa karıştırdı!

AA'nın hesabı kafa karıştırdı!
Anadolu Ajansı'nın haberinde önceki gün açılışı yapılan İstanbul-İzmir Otoyolu’nu kullanacak bir otomobilin tek yönde 304 lira tasarruf yapacağı iddia edildi. Ancak hesabın nasıl yapıldığı bilgisine yer verilmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önceki gün açılışı yapılan İstanbul-İzmir Otoyolu ile ilgili olarak Anadolu Ajansı (AA) haber yayımladı.Haberde yolun binek otomobiller için 228 TL tasarruf sağlayacağı iddia edildi. 

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun açıkladığı listede yer alan bilgilere göre, bir otomobil için gidiş-dönüş ücreti 512 TL yer almış, bu rakam tepki çekmişti. Listede diğer araçların da ücretlerindeki yüksek fiyatlar dikkat çekiyordu.

Törenle birlikte otoyol ücretleri de açıklandı. İstanbul’dan hareket eden bir otomobil sürücüsü İzmir’e kadar otoyolu kullanarak giderse 256 lira ödeyecek. Gidiş dönüş, yakıt hariç, ödenecek tutar ise 512 lira. Ücretin yüksek olmasına pek çok kesimden tepki geldi.

Anadolu Ajansı abonelerine geçtiği haberde ise yeni yolun kullanılması halinde sürücülerin ne kadar tasarruf edeceğini duyurdu.

AA’nın hesabına göre İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate düşürdüğü belirtilen yolu kullanan bir otomobil sürücüsü 228 lira zaman tasarrufu (haberde bu hesaplamanın nasıl yapıldığı belirtilmemiş), 76 lira da yakıt tasarrufu elde edecek. Toplam tasarruf miktarı 304 lira olacak.

Bir otomobil sürücünün tek yönde geçişler için 256 lira ödeyeceği, kabaca 200 liralık yakıt tüketeceği hesaplanırsa toplam maliyet 456 lira ediyor. Ancak AA’nın hesabına göre aslında maliyet 456 değil 152 lira.

0-006.jpg

İlgili Haberler