ABD ile Almanya arasındaki tartışma büyüyor

ABD ile Almanya arasındaki tartışma büyüyor
ABD’nin Berlin Büyükelçisi Richard Grenell, ABD'nin Kuzey Akım 2 gerekçesiyle uyguladığı yaptırımları 'Avrupa'nın içişlerine müdahale' diye niteleyen Alman hükümetine tepki gösterdi.

ABD’nin Berlin Büyükelçisi Richard Grenell, Alman hükümetinin Kuzey Akım 2 projesi nedeniyle Washington'a gösterdiği tepkiye karşı çıktı. 

Deutsche Welle'de yer alan habere göre, Bild am Sonntag gazetesine konuşan Grenell, 15 Avrupa ülkesi, Avrupa Birliği Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu'nun Kuzey Akım 2 projesi konusundaki çekincelerini ifade ettiğini söyledi. Grenell dolayısıyla ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Akım 2 projesine katılan şirketlere yaptırım öngören yasayı imzalamasının 'son derece Avrupa yanlısı bir karar' olduğunu savundu. ABD'li Büyükelçi, birçok Avrupalı diplomatın bu nedenle Amerikan hükümetine teşekkür ettiğini söyledi.

Grenell izlenen siyasetin 'Barack Obama hükümetine kadar giden' uzun vadeli bir politika olduğuna dikkat çekti. Grenell, "Amaç hep Avrupa enerji kaynaklarının çeşitliliğini sağlamak ve bir ülkenin ya da bir kaynağın Avrupa üzerinde enerji yoluyla çok güçlü bir nüfuz oluşturmamasını güvence altına almak" diye konuştu.

ABD hükümetinin yaptırımları olabildiğince titiz bir biçimde şekillendirmek istediğini söyleyen Grenell, Kuzey Akım 2 projesinde yer alan firmalardan Allseas'ın yatırımı durdurmasını hatırlattı ve "Katılımcı şirketlerin daha şimdiden tepki göstermiş olmasından memnuniyet duyuyoruz" dedi.