ABD ordusu metaverse ile sanal tatbikat yapacak

ABD ordusu metaverse ile sanal tatbikat yapacak
Facebook’un ismi Meta olduğundan beri tüm dünyada metaverse furyası başlamış oldu. ABD ordusu da metaverse benzeri araziler tasarladı. Tatbikatlar yaparak farkı taktikler oluşturmaya çalışıyor.

ABD, Sentetik Eğitim Ortamı (STE) adı verilen bir program kapsamında ordu çalışmalarını dijital dünyaya taşıdığını duyurdu. Uzun süredir askeri taktiklerini aksiyon oyunları üzerinden simülayon yoluyla kullanan ABD ordusu, oyunları tek bir eğitim ortamında birleştirmek istediğini açıkladı.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Sentetik Eğitim Ortamı (STE) programı kapsamında geliştirilen metaverse, şirketlerin sanal dünyalarından daha farklıdır. Dünya’nın 1:1 oranında dijital ikizini yaratmaya çalışan ABD ordusu, ayrıca verileri de foto-gerçekçi şekilde hazırlamaya başladı. Bu sayede sanal dünyadaki araziler, Dünya’daki ile aynı görünümde olacak.

2017 yılında başlatılan program, ABD ordusu için birden fazla amaçta kullanılmaktadır. Bunların arasında dünyanın herhangi bir arazisinde strateji geliştirmek, sanal eğitim yapmak ve tek bir eğitim ortamında farklı askeri birimleri eğitmek kıstasları yer aldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kombine Silah Merkezi Eğitimi yöneticisi Maria Gervais, askerleri karmaşık ve operasyonel ortamlara hazırladıklarını ifade etti. Açıklamada şunları söyledi:

Askerlerimizin Sentetik Eğitim Ortamına girmelerini, kiminle ve hangi arazide savaşacaklarını öğrenmelerini istiyoruz.

Eğlence veya ticari kullanımlar için yaratılan metaverse’lerin ötesinde askeri amaçlı sanal dünyalar endişe verici boyuta ulaştı. ABD ordusu, Dünya’nın 1:1 oranındaki dijital ikizini simülasyon için kullandığını söylese de, 2030 yılına kadar günlük eğitimde kullanılacağı düşünüldü.

İlgili Haberler