ABD uçağının düşüşü kameralara yansıdı. Güney Çin Denizi’ne düştü

ABD uçağının düşüşü kameralara yansıdı. Güney Çin Denizi’ne düştü
ABD'ye ait F-35C savaş uçağının Güney Çin Denizi’ne düştüğü görüntüler kameralara yansıdı.

ABD Donanması''na ait bir savaş uçağının bir uçak gemisine inmeye çalışırken Güney Çin Denizi''ne çarpmasının öncesinde ve sonrasında yaşananları gösteren fotoğraflar ve video görüntüleri ortaya çıktı.

Sosyal medyada çok fazla yayılan videoda bir F-35C hayalet avcı uçağı olan söz konusu uçak, rutin bir operasyon sırasında USS Carl Vinson adlı uçak gemisinin iniş güvertesine yaklaşıyor. Görüntüler, uçağın inişe geçtiğini ve ardından bir patlama sesiyle kadrajdan kaybolduğunu gösteriyor ancak kısa video, çarpışmanın kendisi görülmeden önce kesiliyor.

Uçağı kısmen suya batmış ve fırlatma koltuğu eksik halde gösteren hareketsiz fotoğraflar da dolaşıyor.

Donanmaya göre savaş uçağı, Vinson''ın uçuş güvertesine çarptı ve pilot, bu noktada uçak suya düşmeden önce kendini fırlattı. Pilotun yanı sıra gemide bulunan 6 denizcinin yaralandığı bildirildi.

Gelişmiş uçağın enkazı okyanus tabanında henüz bulunmadı, bu kazanın Güney Çin Denizi''nde gerçekleştiği göz önüne alındığında riskli bir durum. Muazzam bir su kütlesi olan Güney Çin Denizi''nin tamamı üzerinde Çin hükümeti hak iddia ediyor ancak bu iddiayı dünyanın geri kalan pek çok ülkesi kabul etmiyor.

İlgili Haberler