ABD ve İngiltere’den ‘Kaşıkçı’ boykotu

ABD ve İngiltere’den ‘Kaşıkçı’ boykotu
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda kaybolmasına uluslararası tepkiler geliyor. İngiltere ve ABD, Suudi Arabistan’da düzenlenecek uluslararası yatırım konferansını boykot etmeye hazırlanıyor.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi başkonsolosluğunda kaybolması üzerine İngiltere ve ABD, Suudi Arabistan'da düzenlenecek uluslararası yatırım konferansını boykot etmeye hazırlanıyor.

BBC’nin haberine göre, Riyad'da 23-25 Ekim'de düzenlenecek yatırım konferansı 'Çöl'deki Davos' olarak biliniyor. Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, ev sahipliği yaptığı bu konferansla, kendi öncülüğünde başlattığı 'reform sürecinin' ve ülkesinin petrole bağımlılığının zayıflatılmasını amaçlayan '2030 Vizyonu'nu' tanıtmayı planlıyordu.

Kaşıkçı'nın akıbetine ilişkin kaygılar nedeniyle bir grup sponsor şirket ve medya kuruluşu da konferanstan çekilme kararı almıştı.

Diplomatik kaynaklar, ABD Hazine Bakanı Steve Munchin ve İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox'un etkinliğe katılmayabileceğini söyledi.

İngiltere Ticaret Bakanlığı'ndan bir sözcü, Fox'un o haftaki programının henüz tamamlanmadığını ifade etti.

ABDli ve Avrupalı diplomatlar, Türk yetkililerin iddia ettiği gibi Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğünün teyit edilmesi durumunda ortak kınama açıklaması yapmayı planlıyor.

İlgili Haberler