ABD'de corona virüs için aşı çalışmaları başladı

ABD'de corona virüs için aşı çalışmaları başladı
ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığında corona virüs’e karşı aşı çalışmalarına başlandığı açıklandı.

Coronavirüs’e karşı ABD Kara Kuvvetleri  Komutanlığı laboratuvarlarında aşı çalışmalarına başlandı. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Dr. Kavyon Modjarrad, “Corona virüsle ilgili aşı testlerinin ilk aşamasını fareler üzerinde denemeye başladık” dedi.

"TEST ÇALIŞMALARI BAŞLADI"

Çalışmalar ile ilgili açıklama yapan Kara Kuvvetleri Tıbbi Ar-Ge Komutanı Tuğgeneral Michael Talley, Kara Kuvvetleri laborantlarının, Hastalık Kontrol Merkezi (CDC), sağlık endüstrisi ve akademiden birçok kuruluşla işbirliği yaparak bir aşı test çalışmasına başladıklarını ifade etti.

“FARELER ÜZERİNDE DENENİYOR”

Tuğgeneral Talley, potansiyel aşıların en kısa zamanda sıkı insanlar üzerinde test edilmesine başlanacağını kaydetti. Walter Reed Kara Kuvvetleri Araştırma Enstitüsü Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi Direktörü Dr. Kavyon Modjarrad ise, aşının testlerinin ilk aşamasını farelerde denemeye başladıklarını belirtti.

VAKTİM VERMEDİ

Modjarrad, ikinci aşamada testlerin maymunlar dahil anatomisi insan anatomisine yakın hayvanlarda yapılacağını ifade ederek, insanlar üzerindeki testin tam olarak ne zaman yapılacağına dair bir takvim vermekten kaçındı.