ABD'de siyahi gencin ölümü protesto ediliyor. Biden'dan itidal çağrısı

ABD'de siyahi gencin ölümü protesto ediliyor. Biden'dan itidal çağrısı
ABD Başkanı Joe Biden, dün 20 yaşındaki siyahi gencin polis çevirmesi sırasında yaşamını yitirmesinin ardından, protestolarda şiddet olaylarının yaşanmasıyla ilgili itidal çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden, Minneapolis''teki olaylarla ilgili açıklama yaptı. 

Biden, dün polis çevirmesi sırasında vurularak yaşamını yitiren 20 yaşındaki Daunte Wright adlı siyahi gencin ailesiyle görüşmediğini, ancak Minnesota Valisi ve Mineapolis Belediye Başkanı ile telefonda konuştuğunu söyledi.

"OLAYIN KASTİ Mİ OLDUĞUNU ANLAMAMIZ GEREK"

Olaya ilişkin vücut kamerası görüntülerini de izlediğini anlatan Joe Biden, "Dualarımız Daunte''nin ailesiyle. Olanlar gerçekten çok trajik şeyler ancak soruşturmanın sonucunu beklemeliyiz. Olayın kaza mı yoksa kasti mi olduğunu anlamamız gerek" dedi.

"BARIŞ VE İTİDAL ÇAĞRISI YAPIYORUM"

Wright''ın ölümünün ardından yapılan protestolarda yaşanan şiddet olaylarına da değinen Biden, şunları söyledi:

"Bir kez daha söylemek isterim ki şiddetin ve yağmanın bir gerekçesi olamaz. Barışçıl protestoları anlıyoruz, siyahi toplumun öfkesini, acısını ve travmasını anlıyoruz ancak bu şiddetin bir sebebi olamaz. Soruşturma tamamlanıp, gerçekler ortaya çıkana kadar barış ve itidal çağrısı yapıyorum. Daunte''nin annesinin itidal çağrısına kulak vermeliyiz."

İlgili Haberler