ABD’nin YPG’ye desteği sürüyor: DSG’yi eğitmeye devam ediyorlar

ABD’nin YPG’ye desteği sürüyor: DSG’yi eğitmeye devam ediyorlar
ABD ve diğer batı güçlerin terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olan YPG’nin öncülüğünde kurulan Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) olan desteği sürüyor. ABD Başkanı Trump’ın IŞİD’in yenildiğini açıklamasına rağmen, batılı güçler YPG’yi eğitmeye devam ediyor.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun komutan yardımcısı İngiliz Tümgeneral Chris Ghika, DSG unsurlarını eğitmeye devam ettiklerini belirterek, şu ana kadar 10 ila 20 bin arasında DSG unsurunu eğittiklerini ve bu sayıyı 40 bine kadar çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Koalisyonun DSG'yle 40 bin kişilik 'güvenlik gücü' eğitmesine yönelik bir soruya yanıt veren Ghika, "Kuzeydoğu Suriye ile ilgili tam sayıları söyleyemeyeceğim çünkü orası biraz hassas bir yer. Ancak şunu ifade edebilirim, 30 ila 40 bin sayısına doğru durağan bir şekilde ilerliyoruz. Bu sayıya ulaşacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Şu ana dek bu eğitimler kapsamında kaç kişinin eğitildiğine ilişkin bir soruya ise Ghika, "Şu anda 10 ila 20 bin arasında bir yerdeyiz ve durağan bir şekilde artıyor bu" karşılığını verdi. Ghika, bu sürecin hızlanmasına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

"Bu sürecin hızlanması DSG'nin IŞİD sonrası için kendini ne kadar hızlı yapılandırdığına bağlıdır. Bizim perspektifimize göre ise DSG bu aşamaya geçerken biz de sonuna kadar DSG'ye vereceğimiz desteğe bağlıyız. Böylece, bu ortaklıkla IŞİD tehdidi ile mücadeleye devam edebiliriz."