Abdulkadir Selvi'nin seçim paniği

Abdulkadir Selvi'nin seçim paniği
Hükümete yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın ilk turda seçilememesi ya da AKP'nin Meclis'te çoğunluğu elde edememesi durumunda kriz yaşanacağını ileri sürdü.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 24 Haziran olası seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Seçimlerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1. turda seçilememesi ya da AKP'nin Meclis'te çoğunluğu elde edememesi durumunda kriz çıkacağını savundu.

Muhalefetin seçimlere moralli ve işbirliği içinde girdiğine dikkat çeken Selvi, "Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beklediği gibi hem ilk turda cumhurbaşkanı seçilir hem de ‘cumhur ittifakı’ Meclis’te güçlü bir temsili yakalarsa, “çoklu seçim” ve “kriz senaryosu” geçerliliğini kaybedecek" ifadelerini kullandı.

Selvi'nin "Seçmen tercihlerinde ekonomi ve özgürlüklerin etkisi" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"MUHALEFETİN STRATEJİSİ

Muhalefet ise ilk kez bu seçimlere morali yerinde ve dayanışma içinde giriyor. Seçimler öncesinde önlerindeki mayınları temizleyip, sıfır baraj ittifakını gerçekleştirdiler. Muhalefet iki aşamalı bir strateji izliyor.

1- Erdoğan’ın ilk turda seçilmesini önlemek.

2- Meclis’te çoğunluğu elde ederek cumhurbaşkanını Meclis’te kilitlemek.

3- Meclis’te çoğunluğu elde ettikten sonra erken seçime zorlamak.

Yani kriz senaryosu.

24 Haziran ilklerin yaşanacağı bir seçim olacak. Cumhurbaşkanlığı ile Meclis’i ayrı ayrı oylayacağız. Kriz senaryosuna göre, Erdoğan ilk turda cumhurbaşkanı seçilecek ancak ‘cumhur ittifakı’ Meclis’te çoğunluğu sağlayamayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yöndeki bir soruya; A, B, C planlarının olduğu karşılığını vermişti. Ancak bunların ne olduğunu açıklamadı. Kriz senaryosuna göre bu durumda Türkiye’yi “çoklu seçim” süreci bekliyor. Ekonomi bunu nasıl kaldıracak? Bu algıyı kırmak gerekiyor.

Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beklediği gibi hem ilk turda cumhurbaşkanı seçilir hem de ‘cumhur ittifakı’ Meclis’te güçlü bir temsili yakalarsa, “çoklu seçim” ve “kriz senaryosu” geçerliliğini kaybedecek."

İlgili Haberler