Abdullah Gül'e HDP'ye ya da CHP'ye katıl çağrısı. Devlet Bahçeli sert sözlerle yüklendi

Abdullah Gül'e HDP'ye ya da CHP'ye katıl çağrısı. Devlet Bahçeli sert sözlerle yüklendi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Abdullah Gül'ün HDP ve Gergerlioğlu hakkındaki açıklaması ile ilgili "11.Cumhurbaşkanı’na tavsiyem, eğer çok üzüldüyse, HDP’ye veya CHP’ye katılması isabetli ve tutarlı bir davranış olacaktır." ifadelerini kullandı.

Abdullah Gül, Ömer Faruk Gergerlioğlu''nun milletvekilliğinin düşürülmesini ve HDP''ye kapatılma davasının açılmasını çok yanlış bulduğunu söylemişti. MHP lideri Devlet Bahçeli, Gülün bu sözlerine Twitter''dan paylaştığı mesajla yanıt verdi. 

Bahçeli paylaştığı mesajda "Gergeroğlu’nun milletvekilliği düşünce ‘Gül’en yüzü asılan, HDP’nin kapatılmasıyla ilgili dava açılmasından rahatsızlık duyan 11.Cumhurbaşkanı’na diyeceğim de şudur: Artık Güroymak’a Norşin diyen yoktur, o günler geçmiştir. Gül diye dikeni yutturanlar kalmamıştır. 11.Cumhurbaşkanı’na tavsiyem, eğer çok üzüldüyse, HDP’ye veya CHP’ye katılması isabetli ve tutarlı bir davranış olacaktır. Hatta çok da yakışacaktır, nitekim tencere yuvarlanıp kapağını bulacaktır." ifadelerini kullandı.

ABDULLAH GÜL NE DEMİŞTİ?

T24''ten Murat Sabuncu''ya konuşan Gül, HDP''nin kapatılması için dava açılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Anayasa Mahkemesi''ne başvuru yapılmasını ve Ömer Faruk Gergerlioğlu''nun milletvekilliğinin düşürülmesini şöyle değerlendirmişti:

"Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu''nun milletvekilliğinin düşürülmesini ve HDP''ye kapatılma davasının açılmasını çok yanlış buluyorum. Bu hareketlerin hem Türkiye''ye hem de hükümete çok anlamsız bir yük getireceği nasıl görülmüyor? Şiddetle hiçbir ilgisi olmayan, geçmişi bilinen, ayrım gözetmeden insan hakları savunuculuğu yapan bir milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması ve parti kapatma davasının açılması, Türkiye''de daha çok demokrasi ve hukuk ihtiyacı olduğunu reform paketleriyle açıklama çabasında olan hükümete ve ülkemize bir yük olacaktır"

İlgili Haberler