Abdüllatif Şener bu kez de TV’den veryansın etti ‘Ben Erdoğan’a borçlu değilim Erdoğan bana borçlu’

Abdüllatif Şener bu kez de TV’den veryansın etti ‘Ben Erdoğan’a borçlu değilim Erdoğan bana borçlu’
CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “Hiçbir sıfat ve unvanımı Tayyip Erdoğan'a borçlu değilim. O milletvekili olmadan önce ben milletvekiliydim, maliye bakanıydım, şu an sahip olduğum geçmiş milletvekilliği, maliye bakanlığı, başbakanlık yardımcılığı sıfatlarının hiçbirinde Tayyip Erdoğan’a borcum yoktur ama ortaya bir çetele konulursa Tayyip Erdoğan pek çok sıfatını bana borçlu” ifadeleri kaydetti.

TV5’te yayınlanan, Hasan Basri Akdemir ve Mustafa Deniz’in sunduğu 4.Güç programına katılan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener 2022 Bütçe Görüşmelerini ve görüşme esnasın AK Parti’lilere karşı yaptığı “hırsızlar ordusuna döndünüz” açıklamasını değerlendirdi.

“Erdoğan’ın bana verdiği hiçbir unvan ve sıfat yoktur”

Kendisine gelen “davayı bıraktın, medeniyetimizi terk ettin” söylemlerini eleştiren Şener, “Konuşturmamak için bir çaba harcadılar. Sanki Tayyip Erdoğan bana bir iyilik yapmış da ben o iyiliğin karşılığını vermemişim üslubu içerisinde vefasızlık ediyorsun. Bilmem işte “davayı bıraktın, medeniyetimizi terk ettin” bizim medeniyetimiz sizin ortaya çıkardığınız sosyo - ekonomik tablo değil ki, Türkiye’de bütün sosyal göstergeler bozulmuştur. Dini duygulara dayalı toplumsal yapı, bu bozulan göstergelerle sizin getirdiğiniz Türkiye ile izah edilebilir mi? Boşanma oranları arttı, şiddet olayları arttı, uyuşturucu kullanımı arttı her şey bir felakete dönüştü. Hapishanelerde yer bulamıyorsunuz, cumhuriyet tarihinin en fazla hapishane yapan iktidarsınız. Sosyal ortam ekonomik göstergelerin ortaya çıkardığı tablodan çok daha vahimdir. Tayyip Erdoğan’ın bana verdiği hiçbir unvan ve sıfat yoktur. Hiçbir sıfat ve unvanımı Tayyip Erdoğan’a borçlu değilim. O milletvekili olmadan önce ben milletvekiliydim, maliye bakanıydım, şu an sahip olduğum geçmiş milletvekilliği, maliye bakanlığı, başbakanlık yardımcılığı sıfatlarının hiçbirinde Tayyip Erdoğan’a borcum yoktur ama ortaya bir çetele konulursa Tayyip Erdoğan pek çok sıfatını bana borçlu” İfadelerini kaydetti.

“Bir avuç müteahhide yapılan ödeme garantilerinin yarısı kadar”

İktidarın ‘ekonomik büyüme’ söylemlerine de değinen Şener, “Bir tarafta asgari ücret artışı, diğer taraftan emekli maaşlarındaki artış hatta memurlar ve kamuda işçilerin ücretle yararlanmaları, resmi ilan edilen enflasyon oranı baz alınarak düzenleme yapıldığı için sürekli dar ve düşük gelirli ücretlilerin, gelirleri reel olarak azalıyor. Büyüme varsa büyümeden kim yararlanıyor? sorusu ortaya çıkıyor. O açıktır ki Türkiye’de zengini daha zengin hale getiren yoksulluğu da derinleştiren bir büyümedir. Bir yandan 40 milyar ödeme garantileri var. Yollar, köprüler şehir hastaneleri gibi. Diğer taraftan 1 yıl içerisinde çiftçiye verilen desteklerin miktarı 25 milyar. Bir avuç müteahhide yapılan ödeme garantilerinin neredeyse yarısı kadar. Üstelikte çiftçiye yapılacak ödemeler Türk lirası olarak yapılıyor. Bunların bir kısmı çiftçinin zaten eline geçmiyor. Ödeme garantili dediğiniz şeyler kur üzerinden ödeme garantili olduğu için şu anda bugün bütçeye koydukları değer yıl sonu itibarıyla bütçedeki miktarı da mutlak suretle aşacaktır” dedi.

Abdüllatif Şener''in sözleri AKP''lileri çıldırtmıştı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu''nda görüşülürken CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener''in sözleri AKP sıralarında bomba etkisi yaratmıştı.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener “Benim Erdoğan ile olan ilişkimle sizin Erdoğan ile olan ilişkinizi kıyaslamayın. Siz daha çoluk çocuksunuz. Oraya yağ çekmeden ayakta duramazsınız. Benim vaziyetim öyle değildi. Erdoğan belediye başkanı değilken ben hem grup başkanvekiliydim, milletvekiliydim, ben Maliye Bakanı idim, başbakan yardımcılığı yaptım. Bir kadro davayı satmışsa onların peşinde gidenler davasını satmıştır. Dava parti değildir. Hırsızlar ordusuna döndünüz be, hırsızlar ordusuna. Laf atıp durmayın” demişti.

İlgili Haberler