Acun Ilıcalı'nın takımı Fortuna Sittard rekor kırdı!

Acun Ilıcalı'nın takımı Fortuna Sittard rekor kırdı!
Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı’nın satın aldığı Hollanda kulübü Fortuna Sittard’ın dünya genelinde gerçekleştirdiği büyük yükseliş dikkat çekti. İşte detaylar...

Son yıllarda futbol dünyasında büyük önem kazanan sosyal medyada, Medipol Başakşehir ve Fortuna Sittard isimleri öne çıktı. Football Benchmark’ın araştırmasında, 1 Temmuz-31 Temmuz arasında geçen 31 günlük süreçte en fazla takipçi artıran kulüpler sıralandı. 

Skorer'de yer alan habere göre; Yayınlanan listede dünya genelinde ilk 5’te Süper Lig şampiyonu Medipol Başakşehir ve Acun Ilıcalı’nın satın aldığı Fortuna Sittard yer aldı. Türk kullanıcıların adeta hücumuna uğrayan Fortuna Sittard, Temmuz 2020 boyunca Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube hesaplarında yüzde 160.3 büyüyerek rekor kırdı, büyüme oranlarında ilk sırayı kaptı.

Acun Ilıcalı’ya geçen Hollanda kulübünün özellikle Instagram’da yüzde 419 büyüdüğü aktarıldı. Twitter’da da yüzde 32’lik büyüme dikkat çekti. Süper Lig tarihindeki ilk şampiyonluğunu kazanan Medipol Başakşehir de yüzde 10.4’lük büyüme oranıyla dünya genelinde 5. oldu.

Turuncu-lacivertli kulübün Youtube’da yüzde 17, Instagram’da da yüzde 16.8 büyümesi gözlerden kaçmadı. Listede ayrıca İngiltere’den Leeds United ve Sheffield United yer alırken, Brezilya’dan ise Fluminense kulübü bulundu. Fluminense’nin bilhassa Youtube’da yüzde 179.6 oranında büyümesi dikkat çekti.