Adalet Bakanlığı deposunda skandal. Tam 20 kilogram altın, uyuşturucu poşetleri…

Adalet Bakanlığı deposunda skandal. Tam 20 kilogram altın, uyuşturucu poşetleri…
Adalet Bakanlığı müfettişlerinin raporu bir skandalı ortaya çıkardı. Bakanlığa ait suç eşyası deposunda farelerin uyuşturucu poşetlerini kemirdiği, kasada olması gereken 20 kg altının depoda açıkta durduğu belirlendi.

Birgün’den Nurcan Gökdemir’in haberine göre, Adalet Bakanlığı müfettişlerinin teftişleri sonucu hazırlanan raporlar, aralarında uyuşturucu, silah, kıymetli maden ve eşyaların yer aldığı “suç eşyaları”nın tutulduğu depolar ve bu depolardaki işleyişe ilişkin çok çarpıcı tespitler içeriyor.

FARELER UYUŞTURUCU POŞETLERİNİ KEMİRMİŞ
Rapora göre, dünyanın en önemli rotalarından biri olan ve yakalanan uyuşturucu miktarı katlanarak artan Türkiye’de bu maddelerin tutulduğu depolarda fareler cirit atıyor. Adli emanette kayıtlı bir kısım uyuşturucu maddelerin konulduğu torbalar denetim dönemi içerisinde fare kemirmesi sonucu zarar gördü.

20 KİLOGRAM ALTIN KASA YERİNE DEPODA DURUYOR
Yakalanan uyuşturucu ve silahların kaydı, korunması ve tasfiyesi sürecinde büyük ihmaller var. 20 kilograma kadar varan büyüklükteki altın külçenin de aralarında bulunduğu kıymetli eşyaların korunması için gerekli önlemlerin alınmadığı tespiti de raporda yer aldı. Emanet bürosundaki kasada ya da kiralanacak bir banka kasasında tutulması gereken 19 bin 960 gram ağırlığındaki külçe altının depoda bulundurulduğu belirlendi.

İlgili Haberler