Adana’da vahşet. Kedisini veterinere götürdü. Döndüğünde hayatının şokunu yaşadı

Adana’da vahşet. Kedisini veterinere götürdü. Döndüğünde hayatının şokunu yaşadı
Adana’nın Karataş ilçesinde mahalledeki 25 kediyi besleyen 60 yaşındaki Zahide Yaşat,  sabah bir kedisinin rahatsızlandığını fark etti. Kedisini veterinere götüren Yaşat asıl şoku döndüğünde yaşadı. Diğer kedilerinin yerde yattığını gören Yaşat veterinere haber verdi. Kedilerden 17’si telef oldu, 3’ü ise tedaviye alındı. 5 kedinin ise kayıp olduğu belirtildi.

Kente bağlı Tuzla ilçesindeki bir sitede 25 sokak kedisini besleyen Zahide Yaşat (60), sabah saatlerinde içlerinden birinin hasta olduğunu fark edince veterinere götürdü. Kedinin tedavisini yaptırdıktan sonra yaşadığı siteye dönen Yaşat, diğerlerinin de yerde yattığını görünce hemen veterineri aradı. Veterinerin muayene ettiği kedilerden 17’si telef oldu, 3’ü ise tedaviye alındı. 5 kedinin ise kayıp olduğu belirtildi.

kedi2-001.jpg

Gözyaşları içinde açıklama yapan Yaşat, "Art arda 4 kedimiz öldü. Diğer kediler ise devamlı bağırarak acı çekiyorlardı. Tekrardan veterineri çağırdım. Veteriner hepsinin zehirlendiğini söyledi" dedi.

Kimsesiz Hayvanları Koruma Derneği (KİHAYKO) Başkanı Yıldırım da, "Karataş ilçesinde bir site içerisinde hayvanseverlerin baktığı 20 den fazla kedi zehirlendi. Çok kötü durumda olan 4 yavru kedimizi hemen Tarım İl Müdürlüğü olay yerine giderek tedavi altına aldı. Bu 4 kedimizin de maalesef 1 tanesini kaybetti. 3'ünün durumu iyi’’ diye konuştu.

kedi3-004.jpg

‘BU CANİLİĞİ YAPAN İNSANLAR HALA ARAMIZDA’

Zehirlenme olayını vahşet olarak tanımlayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Türkiye’nin her tarafından hayvan zehirlenmesi ve şiddet olaylarının tırmanmaya başladığına şahit oluyoruz. Bir canlının saatlerce can çekişerek ölmesi ve iç organlarının parçalanarak ölmesi, hiçbir insanın vicdanına sığacak bir şey değil. Bu hayvanlar iç organları parçalandığı için feryat ederek ölüyorlar. Bu caniliği yapan insanlar hala içimizde dolaşıyor. Bu tür olaylara hapis cezası verilmesi lazım.’’

‘BUNU YAPAN GÖZÜ DÖNMÜŞ BİR CANİDİR’

Ülke genelinde 2020 yılı içerisinde 5 bine yakın sokak hayvanının zehirlenerek öldüğünü söyleyen Yıldırım, ‘’Bunun yanı sıra silahla vurulan, ayağı kesilen gibi çok farklı şiddet olayları var. Allah korkusu ve vicdan taşıyanların hayvanların saatlerce can çekişerek ölmesini kabul etmemelidir. Bu bir vicdan sorunudur. Bunu yapan insanlar bana göre gözü dönmüş bir canidir. Bunu yapanlar başka bir zaman toplumda kadına da şiddet uygulayabilir’’ ifadelerini kullandı.

kedi4-001.jpg