Adı her türlü olaya karışan Hayyam Garipoğlu hangi şirketi satın aldı

Adı her türlü olaya karışan Hayyam Garipoğlu hangi şirketi satın aldı
Uzun zamandır sessizliğini koruyan 90’lı yılların ünlü iş insanı Hayyam Garipoğlu geri döndü. Garipoğlu'nun Afrikalı Maru Asset Managers’ı satın aldığı ortaya çıktı.

Birçok sektörde Garipoğlu Şirketler Grubu’nun patronluğunu yapan Hayyam Garipoğlu, Sümerbank Davası ile gündem olmuştu. 90’lı yılların en ünlü iş insanlarından biri Hayyam Garipoğlu. Türk Ticaret Bankası, Petrol Ofisi gibi şirketlerin özelleştirilme süreçlerinde adını duyuran Hayyam Garipoğlu, Sümerbank Davası ile gündem olmuştu.

Dünya''dan Kerim Ülker''in yazısına göre, İngiltere’de kurduğu Global Kapital Group, finans sektöründe önemli bir büyüme kaydetmiş durumda. Son dönemde yaptığı satın almalar ve sponsorluklarla dikkat çeken Garipoğlu''nun  Kasım Garipoğlu’nun şirketi, İtalyan futbol devi Milan ve İngiliz Arsenal’e alt sponsorluklar ile de Avrupa’da dikkatleri üzerine çekmişti.

AFRİKALI MARU''YU SATIN ALDI

Ağustos ayında Işık Menkul’ü devralan Global Kapital Group, şimdi de Güney Afrikalı Maru Asset Managers’ı satın aldı. Global Kapital Group bu satın almayı Hollanda’daki birimi KIG BV aracılığıyla yaptı.

Afrikalı Chief Lediga tarafından kurulan finansal danışmanlık şirketi Maru Asset Managers Güney Afrika Mali Sektör Otoritesi (FSCA) tarafından lisans sahibi. Satın alma ile birlikte Global Kapital Group, Afrika kıtasındaki ikinci önemli adımı atmış oldu. Garipoğlu ailesine ait şirket, kurduğu GK Trade International firması ile Mauritius’ta lisans sahibi oluştu.

22 ÜLKEDE 36 ŞUBESİ VAR

Kasım Garipoğlu’nun 2010 yılında İngiltere’de kurduğu Global Kapital Group, böylece faaliyet gösterdiği coğrafyayı da 4 kıta ve 22 ülkeye çıkarmış oldu. Global Capital Group’un 22 ülkede toplamda 36 şubesi ve ofisi bulunuyor. ABD’den Hong Kong’a 15 farklı dile sahip coğrafyada hizmet veren Global Kapital Group’un 2 binden fazla çalışanı bulunuyor. Global Capital, ağustos ayında 30 bin TL sermayesi olan 1986’dan bu yana Türk finans sektöründe yer alan Işık Menkul Değerler’i bünyesine katarak adından söz ettirmişti.

CEM GARİPOĞLU''NUN AMCASI

Lise Öğrencisi Münevver Karabulut 3 Mart 2009 tarihinde erkek arkadaşı Cem Garipoğlu tarafından vahşice katledilmişti. Cem Garipoğlu, 197 gün sonra teslim olmuştu. Hayyam Garipoğlu, Cem Garipoğlu’nun amcası.

İlgili Haberler