Afganistan’da Savunma Bakanı'nın evine bombalı saldırı

Afganistan’da Savunma Bakanı'nın evine bombalı saldırı
Afganistan Savunma Bakanı Bismillah Muhammedi'nin, Kabil'in Şir Pur bölgesindeki evinin önünde, akşam saatlerinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

AA’nın aktardığına göre, Afgan Emniyet yetkilileri, saldırganlardan birinin bomba yüklü aracı, akşam saatlerinde Bismillah Muhammedi''nin evinin önünde patlatmasının ardından diğer saldırganların başka bir eve girerek rastgele ateş açmaya başladığı bilgisini verdi.

Saldırının şiddetiyle bölgedeki ev ve iş yerlerinin camları kırılırken, bölgeye giden tüm cadde trafiğe kapatıldı.

İKİ BOMBA SESİ DAHA DUYULDU

Birinci saldırının ardından peş peşe iki bomba sesinin duyulduğu açıklandı. Saldırganların etkisiz hale getirilmesi için bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edildi.

Bir sağlık yetkilisi, bombalı saldırıda en az 10 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralıların patlama anında mı ya da açılan ateş sonucu mu yaralandığı bilgisinin henüz bilinmediği söylendi.

YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Öte yandan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mirwais Stanekzai, saldırıda Savunma Bakanı Muhammedi’nin misafirhanesinin hedef alındığını söyledi. Stanekzai, 4 silahlı saldırganın da güvenlik güçlerince öldürüldüğünü ve Bakan''ın evine giden tüm yolların trafiğe kapatıldığını söyledi.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada da saldırıda Bakan''ın korumalarının yaralandığı bilgisi verildi.

Saldırıyı, henüz üstlenen olmadı. Kabil''in en lüks semtlerinden olan Şir Pur''da, birçok bakanın ve milletvekilinin evi bulunuyor.

İlgili Haberler