Afganistan'ın yeni Merkez Bankası Başkanı yerli ve yabancı yatırımcılara bu pozla 'güven' verdi

Afganistan'ın yeni Merkez Bankası Başkanı yerli ve yabancı yatırımcılara bu pozla 'güven' verdi
Afganistan'ın yeni Merkez Bankası Başkanı Hacı Muhammed İdris’in masa başındaki silahlı fotoğrafı gündeme bomba gibi düştü.

Afganistan’da yönetimi tekrar devralan Taliban yeni Merkez Bankası Başkanı’nı kamuoyuna açıklarken Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Hacı Muhammed İdris’in masa başındaki silahlı fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu. Çok konuşulan karede Taliban’ın yeni Merkez Bankası Başkanı’nın kucağında ağır bir otomatik tüfekle poz verdiği gözüküyor.

AFGANİSTAN MERKEZ BANKASI BAŞKANI''NDAN OLAY FOTOĞRAF

Afganistan’da son olarak Kabil''i alarak 20 yıllık   ABD işgaline son vermeyi başaran Taliban önceki gün yeni hükümeti ve görevlileri resmen duyururdu. Yeni yönetimde Merkez Bankası Başkanlığı görevine Hacı Muhammed İdris’in getirildiği kamuouyla paylaşıldı. Tüm dünyanın gözü kulağı yaşanan olaylar ve yeni gelişmeler yüzünden Afganistan’a çevrilmişken  yeni Merkez Bankası Başkanı Hacı Muhammed İdris’in makamında verdiği boz olay oldu. Söz konusu fotoğrafa dizüstü bilgisayar karşında gözüken Hacı Muhammed İdris’in yanında duran ağır bir otomatik silah çok konuşuldu. Fotoğrafa yüzlerce yorum geldi.  O yorumlar arasında “Kalaşnikof para politikası kredibilitesi için sihirli bir silah mı”, gibi yorumlar yapıldı.

İlgili Haberler