Ahmet Akın: Sizi milletime şikâyet ediyorum

Ahmet Akın: Sizi milletime şikâyet ediyorum
Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, AKP iktidarının kârı yandaşa, zararı vatandaşa yansıttığını belirtti.

TBMM Genel Kurulunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kurumların 2020 yılı dair bütçelerinin görüşmeleri devam ediyor.

Bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulunan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in enflasyon oranları ve döviz kurundaki değişimi gerekçe göstererek doğalgaz ve elektrik fiyatlarının ucuz olduğu yönünde açıklamalarını eleştirerek, "2004 yılında bir ailenin ortalama faturası 40 lirayken şu anda 180 lira. Şimdi buna bakarken, bu lafları söylerken şunu sormamız gerekmez mi, hangi emeklinin, çalışanın, memurun 40 lirası 180 lira oldu? Ayıptır, yazıktır, günahtır" dedi.

AKP iktidarının kârı yandaşa, zararı vatandaşa yansıttığını altının çizen Akın, bakanlığın enerji kooperatiflerinin çalışmasını istemediğini, partisinin ise enerji kooperatiflerinin arkasında olduğunu ve buna yönelik mücadeleyi bırakmayacağını ifade etti.

“SİZİ MİLLETİME ŞİKÂYET EDİYORUM”

Akın, elektriğin AKP iktidarının vadettiği gibi ucuzlamadığını aksine daha da pahalandığını belirterek, “Gezin, doğuya, güneydoğuya değil, Balıkesir'e gidin. Balıkesir'de halâ elektrik direklerinin odundan, ağaçtan olduğunu göreceksiniz. Ayıptır hangi devirde yaşıyoruz? Parayı aldınız, parayı yediniz, nereye gittiği belli değil; sonra, milletin karşısına 50 liralık fatura 100 lira olarak çıktı. Sizi milletime şikâyet ediyorum" ifadelerini kullandı.