Ahmet Davutoğlu: "İlk defa burada açıklıyorum..."

Ahmet Davutoğlu: "İlk defa burada açıklıyorum..."
Taksim'de katıldığı bir programda konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Benim başbakanlığım döneminde Şehir Üniversitesi Halkbank'tan tek kuruş kredi almadı. Krediler Binali Yıldırım döneminde verildi" dedi.

FATİH ERGİN - BERKAY BİGEÇ

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ümit Zileli’nin moderatörlüğünü yaptığı Taksim Toplantıları’na konuk oldu.

Davutoğlu, 2017 yılındaki referanduma karşı çıktığını ifade ederek "Bu konuları paylaşabileceğim tek bir cesur televizyon kanalı çıkmadı. Çünkü 15 Temmuz’un kasırga gibi esen havası vardı" dedi.

Anayasanın baştan sona değişmesi gerektiğini belirten Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Madem şimdi eleştiriyorsunuz o zaman neden itiraz etmediniz" sorusuna da cevap verdi. 

"CESUR TEK BİR TELEVİZYON KANALI ÇIKMADI"

Davutoğlu, "Türk Anayasası Anayasamız baştan aşağıya yenilenmek zorunda. 2017 Referandumuyla haklı olarak eleştirenler var; ‘madem bu kadar itiraz ediyorsunuz o zaman neden itiraz etmediniz’ diye. O zaman bu itirazların hepsini, Sayın Cumhurbaşkanı’na, o zaman Sayın Başbakan’a yazılı olarak da verdim sözlü olarak da verdim. Mecliste de arkadaşlara söyledim. Kamuoyu ile de paylaşmak istedim. Bu da ilk defa buradan söyleyeceğim bir şey, o günlerde bizi televizyonlara çıkartıp bu konuları paylaşabileceğim tek bir cesur televizyon kanalı çıkmadı. Çünkü 15 Temmuz’un kasırga gibi esen havası vardı" şeklinde konuştu.

ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ TARTIŞMASI

Şehir Üniversitesi tartışmalarına da değinen Ahmet Davutoğlu, "Benim başbakanlığım döneminde Şehir Üniversitesi Halkbank'tan tek kuruş kredi almadı. Eylül 2016'da Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı sırasında kredi alındı" dedi.

Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Şehir Üniversitesi’yle benim hukuken hiçbir bağım yok, ama oradaki öğrencilerin ve öğretim kadrosunun bir çoğunu tanıyorum. Sağcısıyla solcusuyla, ülkenin en duayen öğretim görevlilerinin olduğu bir üniversite neden susturulmak istenir? Düşünce özgürlüğü ortamındaki otoriterleşmeye alternatif oluşturduğu için."

DEVLET BAHÇELİ’YE CEVAP

Yeni kurulan partileri "Dışarıdakilerin kuklaları" sözleriyle eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt veren Ahmet Davutoğlu, "Bir siyasetçinin son sarf etmesi gereken bir söz, özellikle Devlet Bahçeli gibi tecrübe sahibi bir siyasetçi için. Dışarıdakilerin oyunları olur, eğer her farklı düşüneni dışarıdakilerin oyunu, komplosu olarak görürseniz, düşünceyi öldürürsünüz, düşünceyi öldürürseniz de bir ülkenin dimağını öldürürsünüz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE ADALETE OLAN GÜVEN SARSILDI

Türkiye’de adalete olan güvenin sarsıldığını belirten Davutoğlu, "Eğer adalet mefhumu, kavramı sarsılmışsa bir toplumun herhangi bir şekilde birbirine güvenen bireyler haline getirmek mümkün olmaz, Türkiye’de adalete olan güven sarsıldı. Adalet güç biriktirme alanı olarak görüldü. Adalet güç biriktirme alanı değildir, adalet gücü denetleme alanıdır. Adaleti, şeffaflığı istemeyen biri olabilir mi? Bunlar evrensel değerler" diye konuştu.