Ahmet Davutoğlu, Siyasi Etik teklifini imzalamamış!

Ahmet Davutoğlu, Siyasi Etik teklifini imzalamamış!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şehir Üniversitesi'yle ilgili açıklamalarına karşılık, siyasilerin mal varlığının araştırılmasını isteyen Ahmet Davutoğlu'na CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'den eleştiri geldi. Tekin, Davutoğlu'nun başbakanlık görevinden ayrıldıktan sonra CHP'nin hazırladığı ‘Siyasi Etik Kanun' teklifini imzalamadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şehir Üniversitesi'yle ilgili kendisine yönelik sert açıklamalarından sonra Ahmet Davutoğlu, siyasilerin mal varlığının araştırılmasını istedi. Ancak, Davutoğlu'nun başbakanlıktan ayrıldıktan sonra CHP'nin hazırladığı ve kendisine de sunulan ‘Siyasi Etik Kanun' teklifine imza vermediği ortaya çıktı.

Davutoğlu, Başbakan olduğu dönemde ‘Siyasi Etik Kanun' teklifini TBMM'ye sevk edeceklerini açıklamış, ancak kısa süre sonra görevden ayrılmıştı.  Davutoğlu'nun görevi bırakmasının ardından aynı teklifi CHP verdi ve imzalaması için Davutoğlu'na da gönderdi. Ancak Davutoğlu teklifi imzalamadı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin “14 Mart 2017 günü TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi olarak sunmuştuk. Davutoğlu'nun imzasına da açtık ama imzalamadı” dedi ve şunları ekledi: “Davutoğlu imzalamadı. Ülkenin en tepesindeki kişi, yönettiği ülkede yolsuzluğu engellemenin yollarını arıyordu ama o yolu bulamadı. Tayinle gelip, tayinle gitti. Türkiye'nin bir ‘Temiz eller operasyonuna' ihtiyacı var.”