Davutoğlu’ndan Lütfi Elvan’ın istifası için olay iddia: Berat Albayrak talimat veriyordu

Davutoğlu’ndan Lütfi Elvan’ın istifası için olay iddia: Berat Albayrak talimat veriyordu
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan'ın ayrılığının arkasında Nureddin Nebati ve Berat Albayrak olduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın enflasyonla mücadele açıklamaları sonrasında yeni ekonomi politikasında ters düşen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan görevinden 2 Aralık''ta istifa etmişti. Erdoğan''ın Kasım ayındaki grup toplantısında yaptığı "Faizi savunanla yol yürümem" sözlerini alkışlamaması ile gündem olan Lütfü Elvan''ın istifası sürpriz olmadı. Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan''dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına yardımcısı Nureddin Nebati atandı.

Medyascope’tan Ruşen Çakır''ın sorularını cevaplayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz haftalarda istifa eden ve affı kabul edilen Lütfü Elvan''la ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Davutoğlu, Elvan''ın istifasına neden olan kişinin Nebati olduğunu ve Berat Albayrak''tan talimat aldığını söyledi.

"NUREDDİN NEBATİ, BERAK ALBAYRAK''TAN TALİMAT ALIYORDU"

Davutoğlu, eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan‘ın görevden ayrılma sürecine ilişkin, “Lütfi Bey’in ayrılmasındaki faktör Nureddin Nebati, Berat Albayrak’tan talimat alıyordu veya onunla irtibatlıydı. Yani bir bakan var, bir de görünmeyen otorite var.” ifadelerini kullandı.

NEBATİ EKONOMİYİ YÖNETECEK EHLİYETE SAHİP DEĞİL

Nureddin Nebati‘nin Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanmasını değerlendiren Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

“Herhangi bir kişiye saygısızlık yapmak aklımın ucundan geçmez. Nureddin Bey’in de yapacağı çok şey olabilir, o ayrı bir husus ama Türk ekonomisini yönetecek ve ekonominin ona teslim edileceği ehliyet ve liyakat unsurlarının hiçbirine sahip değildir. Kurumların bir anlamı kalmadı. Dolayısıyla şu anda Sayın Nebati’nin varlığıyla yokluğu arasında bir fark yok çünkü nihayetinde cumhurbaşkanı karar verecek.”

 

İlgili Haberler