Ahmet Davutoğlu'ndan veda konuşması

Ahmet Davutoğlu'ndan veda konuşması
Başbakan Davutoğlu veda konuşmasında "Seçimden kısa bir süre sonra yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Mahşeri vicdandaki rahatsızlığın farkındayım!" dedi.

Başbakan Davutoğlu kongrede şu mesajları verdi:

"Sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Daima birliğimizi, bütünlüğümüzü gözettik. Hamdolsun ki ilk günkü sözümüzde durduk, vaadimize sadık kaldık" dedi. Davutoğlu, konuşmasında "AK Parti kongresinin hayırlı olmasını diliyorum. Aziz dava arkadaşlarım kurucu liderimiz saygıdeğer cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra ikinci genel başkanı olduğum kongrede "Bu bir vefa kongresidir" demiştim. O gün verdiğimiz sözü namus bildik. O günden beri ahdimize akdimize sadık kaldık. Partimiz ve cumhurbaşkanımızın hukukunu büyük bir özenle koruduk. Sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Daima birliğimizi bütünlüğümüzü gözettik. Hamdolsun ki ilk günkü sözümüzde durduk vaadimize sadık kaldık.

DAVUTOĞLU: BİR VEFA KONGRESİ...

1 Kasım seçimlerinde yani sadece 6 ay önce sizlerle birlikte büyük bir başarıya imza atarak demokrasi tarihimizin en büyük seçmen desteğini kazanıp partimizi iktidara taşıdık.Sizlerin başınızı dik tutmak için 3 ay içinde bütün vaatlerimizi yerine getirdik. Terör örgütlerine karşı son derece etkin ve başarılı bir mücadele verdik. Bu şekilde devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır.Aşkla heyecanla ülkemizi mamur etme çabası içinde olduk. Hareketimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. Nasıl 1. Olağanüstü kongremiz bir vefa kongresi olmuşsa 2. Olağanüstü kongrenin de bir vefa kongresi olmasını temenni ediyorum. Bu ak sevdalılar açısından bir veda değil bir vefa kongresi olmalıdır.

MAKAMLARA VEDA EDERİZ KARDEŞLERİM AMA...

Biz ahde vefayı her şeyin üstünde tuttuk. Makamlara mevkilere veda ederiz kardeşlerim ama akdimize, davamıza, ilkelerime asla veda etmeyiz. Asla bırakmayız. Biz geçici gündemlerin değil kalıcı erdemlerin peşindeyiz. Ne yoldan saparız ne de ufkumuz aşkımızı, sevdamızı unuturuz. Biliriz ki bir gün hepimiz bu geçici dünyaya veda edeceğiz geriye rabbimize verdiğimiz sözler kalacak.

HİÇBİRİMİZ VAZGEÇİLMEZ DEĞİL

Allah bizleri vefa yolundan ayırmasın. Bu harekette hiçbirimiz vazgeçilmez değiliz. Ama bu hareketin vazgeçilmeyecek değerleri vardır.Ak parti asla bir zümrenin partisi olmamıştır olmayacaktır. Ak parti sıradan bir partinin ötesine taşıyarak bir millet partisi yapan da bu millet şuurudur. Birbirimizin onurunu namus borcu bilmeliyiz. Millet vicdanıyla uyumlu olmalıyız. AK Parti hareketi milletimizin ortak aklının ürünüdür. Ahde vefayı her şeyin üstünde tutuyoruz. Koltukları bırakırız ama ahdimizi, davamızı, ilkelerimizi bırakmayız.

BENİM ARZUM DEĞİLDİ

 Daha önce 2 kez sizlerle birlikte olduğum bu salonda zaferle sonuçlanmış bir seçimden kısa bir süre sonra yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin mahşeri vicdanınında oluşturduğu rahatsızlığın da farkındayım. Ama meselemiz, derdimiz, davamız, bütün şahsi hallerin üzerindedir. 1 Kasım seçimlerinde yüzde 49,5 oy aldıktan sonra olağanüstü kongre kararı alıp, görevi devretme kararımın arkasındaki yegane gerekçe partimizin birlik ve bütünlüğüne verdiğim değer ve AK Parti hareketinin zarar görmesinden duyduğum endişedir. Türkiye'nin kaderi ile özdeşleşen AK Parti'nin birliği, bütünlüğü her şeyden önemlidir. Allah'a tevakkül ettik ve emaneti sizlere devrediyoruz.